ГБР затримало прикордонника, який застрелив "втікача за кордон"
ГБР затримало прикордонника, який застрелив "втікача за кордон"

ГБР затримало прикордонника, який застрелив "втікача за кордон"

Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало військовослужбовця прикордонного загону, який застрелив 39-річного жителя міста Дніпро під час спроби перетину українсько-румунського кордону на Закарпатті.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Інцидент стався 15 травня близько 19-ї години, коли військовослужбовці прикордонного загону під час патрулювання помітили чоловіка, який прямував у бік кордону з Румунією.

"Під час переслідування втікача військовослужбовці здійснили кілька попереджувальних пострілів із табельної зброї. Згодом вони виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням голови", - уточнили в пресслужбі ДБР.

Загиблий мав при собі туристичне спорядження та закордонний паспорт. Працівники ДБР оглянули місце події, вилучили особисті речі загиблого та зброю, з якої здійснено постріли, а також допитали військовослужбовців прикордонного наряду.

"Одного з військовослужбовців затримано, готують повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу)",- зазначили у відомстві.

Слідчі дії тривають, встановлюють усі обставини трагедії. Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Нагадаємо, чоловіки за кордоном зможуть отримати консульські послуги після 18 травня.

Крім того, Міноборони запускає мобільний додаток Резерв+.

Джерело матеріала
loader
loader