ЗМІ повідомили про затримання вугільного бізнесмена
ЗМІ повідомили про затримання вугільного бізнесмена

ЗМІ повідомили про затримання вугільного бізнесмена


Через своє підприємство та службових осіб Міненергетики та Державної податкової служби фігурант завдав державі шкоди на понад 2 млрд грн на махінаціях у вугільній сфері.

Державнбюро розслідувань та Націполіція затримали фактичного власника ТОВ Краснолиманське, що входить до групи компаній ТОВ Укрдонінвест Віталія Кропачова. Про це Економічна правда з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Зазначається, що через своє підприємство та службових осіб Міністерства енергетики та Державної податкової служби фігурант завдав державі шкоди на понад 2 млрд грн на махінаціях у вугільній сфері.

Кропачев – власник Укрдонінвесту (вугільний бізнес та видобуток газу). У 2014 році він викупив кілька збагачувальних фабрик на підконтрольній частині Донеччини та Луганщини, а у 2017-му – шахту Краснолиманська.

Також повідомлялося, що правоохоронці під час спроби виїзду за кордон затримали бізнесмена – організатора схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС.



Теги за темою
затримання
Джерело матеріала
loader
loader