Вегетаріанські та веганські джерела Омега-3 жирних кислот: що варто знати
Вегетаріанські та веганські джерела Омега-3 жирних кислот: що варто знати

Вегетаріанські та веганські джерела Омега-3 жирних кислот: що варто знати

Вегетаріанці та вегани часто стикаються з проблемами в отриманні достатньої кількості Омега-3 жирних кислот, оскільки традиційні джерела цих незамінних жирів містяться переважно в рибі та риб'ячому жирі. Однак, за словами News Bytes, існує кілька рослинних альтернатив, які можуть задовольнити їхні потреби, пропонуючи при цьому різні переваги для здоров'я.

Насіння чіа

Насіння чіа є чудовим рослинним джерелом альфа-ліноленової кислоти (ALA) Омега-3 жирних кислот. Воно також багате на клітковину і білок, які сприяють зниженню ризику хронічних захворювань і надлишкових жирових відкладень. Споживаючи лише 28 грамів насіння чіа, ви можете задовольнити і навіть перевищити рекомендовану добову норму споживання Омега-3 жирних кислот.

Насіння льону

Багате на Омега-3, насіння льону відоме не лише своїм вмістом поживних речовин, але й здатністю знижувати рівень холестерину. Вважається, що воно також допомагає стабілізувати кров'яний тиск і може мати протиракові властивості, що підтверджується деякими дослідженнями. Включити насіння льону або лляну олію у свій раціон - це просто і ефективно для підтримки оптимального здоров'я.

Волоські горіхи

Волоські горіхи – це смачний продукт, багатий на корисні жири та омега-3 жирні кислоти. Дослідження показали, що включення їх у свій раціон може сприяти зниженню кров'яного тиску, підтримці здорової ваги, здоров'ю мозку і навіть регулюванню діабету. Ви можете насолоджуватися перевагами волоських горіхів, додаючи їх у салати, запікаючи в тістечка або додаючи до овочевих страв.

Брюссельська капуста

Окрім того, що брюссельська капуста багата на основні поживні речовини, такі як вітаміни С і К, а також харчові волокна, вона є важливим джерелом Омега-3 жирних кислот. Дослідження показало, що збільшення споживання хрестоцвітних овочів, таких як брюссельська капуста, пов'язане зі зниженням ризику серцевих захворювань на 16%. Ви можете приготувати її, запекти, приготувати на пару або обсмажити у фритюрі на свій розсуд.

Раніше OBOZ.UA розповів, що корисно їсти під час схуднення.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader