Залужного звільнили з військової служби: він отримав нове призначення
Залужного звільнили з військової служби: він отримав нове призначення

Залужного звільнили з військової служби: він отримав нове призначення

Зеленський офіційно призначив ексголовнокомандувача ЗСУ послом у Великій Британії.

Глава Української держави Володимир Зеленський звільнив колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного з військової служби у відставку. Іншим указом його було призначено України у Великій Британії.

Про це йдеться у відповідних указах, які були оприлюднені на сайті президента України.

"Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоров’я з правом носіння військової форми одягу", – йдеться в указі №309/2024, який був опублікований 8 травня.

Указом президента №316/2024, що був оприлюднений 9 травня, Залужний призначений Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії.

Відставка Залужного – що відомо

Нагадаємо, що 8 лютого генерала Валерія Залужного відправили у відставку. Президент України провів зустріч із з генералом Валерієм Залужним та запропонував йому продовжити перебування в команді.

У президента Володимира Зеленського уперше назвали причину звільнення Залужного. Подоляк підтвердив, що Банкова була не задоволена результатами торішніх контрнаступальних операцій на передовій під керівництвом Залужного.

Після цього стало відомо, що Залужному дають нову посаду – повідомлялося, що Зеленський прийняв рішення зробити колишнього головнокомандувача ЗСУ послом України у Великій Британії.

Пізніше глава МЗС України Дмитро Кулеба розкрив деталі призначення Залужного послом. Президент Зеленський довго шукав кандидата на посаду посла в Лондоні, оскільки необхідна була людина з військовим бекграундом, заявив Дмитро Кулеба. При цьому глава МЗС зазначив, що Залужний зацікавлений у дипломатичній роботі.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader