Удар по Кримському мосту: майор запасу НГУ припустив, коли атака дала б серйозний ефект
Удар по Кримському мосту: майор запасу НГУ припустив, коли атака дала б серйозний ефект

Удар по Кримському мосту: майор запасу НГУ припустив, коли атака дала б серйозний ефект

"Свято" росіянам можна добряче зіпсувати.

Інавгурацію не зовсім легітимного президента РФ Володимира Путіна заплановано на 7 травня. У цей день було б дуже добре вдарити по Кримському мосту. 

Про це розповів ветеран російсько-української війни, майор запасу НГУ Олексій Гетьман в ефірі "Еспресо".

Ми знаємо, як сильно росіяни люблять якісь дії підлаштовувати під певні дати, їм притаманний такий підхід. За словами ветерана, це не зовсім правильно з військового погляду, але інколи війна – це продовження політики іншими засобами й вона має в тому числі обов'язково й політичну складову. 

"Якщо 7 травня, як раз на інавгурацію, вдарити по Керченському мосту, я думаю, що ефект буде дуже-дуже серйозний. Ви можете собі уявити, це свято для нас, коли в день інавгурації прийде повідомлення по всіх російських пабліках, що Керченський міст вже знищено", – наголосив Гетьман.

Втім пропаганда РФ, запевняє він, може оприлюднити інформацію про знищення Кримському мосту лише після 10-11 травня. Росіяни зовсім не захочуть псувати "святкування сакральної дати 9 травня".

Як та чим можна знищити Кримський міст

Майор запасу НГУ зазначив, що для знищення Кримського мосту є виключно три варіанти атаки:

  • повітряна,
  • морська
  • диверсійна.

"Якщо сказати, що буде одна з цих трьох, то ми вгадаємо на 100%, бо інших бути не може. Швидше за все буде використана комбінована атака, бо їй буде найважче росіянами запобігти. Впевнений, що це будуть якісь диверсійні дії, звісно ракети, які ми маємо, зруйнувати полотно на мосту можна ракетами, а опору треба все ж таки руйнувати вибухівкою з води", – підсумував він.

Раніше ЗМІ розкрилидеталі атаки на Кримський міст 2022 року.

Джерело матеріала
loader
loader