/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F4c495382b8e3f6e0feb35796693e5c9d.jpg)
Терпкість та пряність: класичний рецепт пирога з ревенем
Хоча ревінь можна їсти в сирому вигляді, він, як правило, виходить занадто терпким. Через це найкраще готувати його з великою кількістю цукру.
Експерт з харчування Метт Вебстер зазначив Еxpress, що традиційна випічка включає пісочне тісто та начинку з ревеня та імбиру, але існує й кращий рецепт.
"Цей рецепт є чудовим варіантом класичного пирога з ревенем, оскільки він поєднує в собі терпкість ревеню з теплою пряністю кориці. Це простий рецепт , який ідеально підходить для післяобіднього чаю або літнього десерту. Його можна вживати як гарячим, так і холодним, і ідеально подавати його з ванільним морозивом", - додав він.
Для приготування треба взяти:
- подрібнений ревінь - 300 г;
- цукор - 200 г;
- несолоне вершкове масло - 115 г;
- яйця - 2 шт.;
- ванільний екстракт - 1 ч.л.;
- борошно - 250 г;
- розпушувач - 2 ч.л.;
- кориця - 0,5 ч. л.;
- молоко 120 мл
- 120 мл молока.
Розігрійте духовку до 180 градусів і вистеліть круглу форму пергаментом. Промийте стебла ревеню під холодною водою та видаліть усі сліди листя, оскільки вони отруйні для споживання.
Потім візьміть миску і змішайте разом борошно, розпушувач і мелену корицю. В окремій мисці збийте м'яке масло з цукром у пишну масу. Потім вбийте яйця, по одному, і ванільний екстракт. Поступово додавайте борошняну суміш до вологих інгредієнтів, чергуючи з молоком. Акуратно складіть нарізаний ревінь у тісто та перемістіть його у форму для випічки.
Змішайте ще 50 г цукру та 1 ч.л. кориці й рівномірно посипте поверх. Десерт треба випікати 40-45 хвилин. Коли пиріг буде готовий, вийміть його з духовки та дайте пирогу охолонути у формі протягом 10 хвилин перед подачею.
Інші цікаві десерти
Раніше УНІАН писав, як приготувати морквяний пиріг з білим шоколадом.
Зірковий шеф Джеймі Олівер поділився своїм рецептом лимонного пирога.
Також розповідали, як приготувати швидкий кавовий пиріг з 5 інгредієнтів.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Face6a6974d6e6a1fe12136208424a03b.jpg)
Коли влітку обрізати малину: це миттєво збільшить урожай
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc5fc24b22af0843a94b8909cacae2457.jpg)
Тварини кращі за колишніх: дослідження учасників ШІ-тренду виявило вкрай несподівану тенденцію
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F310a686434fa937391417c138ff743bf.jpg)
Їх зʼїдять ще до того, як вони вистигнуть: оригінальні котлети з минтая та картоплі
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F2565d0565e12690bcc6fc84bbfed022c.jpg)
Припинити боротьбу: коли варто віддати чоловіка коханці
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fed23449472b40908e203767ace63d553.png)
Соковиті, ароматні, незабутні: як приготувати ідеальні фаршировані перці
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F760a901a567dc7a915153f7a9420ce22.jpg)
Проста липнева дія зробить виноград вдвічі солодшим: варто знати
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F6a2db3206beb67a8a09694468d54fe5b.jpg)