
Все залежить від деталей: паска на заквасці, яка виростає у кілька разів і виходить м’якою, як пух
Ділимось рецептом смачної і м’якої паски
Ми розповідали, як приготувати дріжджову паску. В порівнянні з цим способом паска на заквасці може здатись складною — вона потребує більше часу та навичок.
Однак, приділяючи увагу деталям, ви зможете приготувати найм’якішу і найсмачнішу паску. Рецептом поділились на порталі picantecooking.
Інгредієнти:
- 50 г пшеничної закваски
- 150 г світлого пшеничного борошна
- 150 мл молока
- 50 г цукру
Для основного тіста:
- 300 г борошна
- 6 жовтків
- 50 мл молока
- 100 г цукру
- цедра 1 апельсина, дрібно натерта
- дрібка солі
- 120 г вершкового масла, кімнатної температури
- 100 г цукатів або дрібно нарізаних сухофруктів
- 1 яєчний білок для змащування пасок, злегка збитий
Спосіб приготування:
- Змішайте в мисці всі інгредієнти для опари. Добре вимішайте, накрийте кришкою або тарілкою. Залиште опару ферментуватися протягом 12 годин.
- Перемістіть опару в глибоку миску або чашу планетарного міксера. Додайте молоко та жовтки, збийте до однорідності.
- Додайте борошно, цукор, сіль, цедру апельсина і вимісіть тісто, яке має бути досить рідким та однорідним. Місіть тісто близько 2-3 хвилин у планетарному міксері або 4-6 хвилин руками, доки воно не почне тягнутися нитками.
- Поступово додайте м'яке вершкове масло, продовжуючи місити, доки тісто не вбере масло повністю. Накрийте миску з тістом кришкою або тарілкою відповідного розміру. Залиште тісто ферментуватися на 5 годин.
- Після цього тісто обімніть тісто, додайте цукати та вимішайте. Залиште тісто на 10 хвилин. За допомогою великої ложки для накладання розкладіть липке тісто по формах, заповнюючи їх приблизно на 1/3.
- Мокрими руками розгладьте нерівності на поверхні тіста. Викладіть форми з тістом на деко (щоб після підйому вони не торкалися одна одної). Накрийте форми ледь вологим рушником (або целофановим пакетом, не торкаючись поверхні тіста, залишаючи "купол" зверху). Залиште паски підходити ще на 5-8 годин.
- Коли паски підростуть до верху форми, розігрійте духовку до 190°C. Змастіть паски злегка збитим яєчним білком. Випікайте паски протягом 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 170°C.
- Випікайте ще 35-40 хвилин, доки поверхня не стане рум'яною, а при постукуванні по пасці буде чути глухий звук. Дістаньте паски з духовки та залиште їх повністю вистигати у формах.
За бажанням, можете прикрасити паски глазур'ю. Ми самеділились чудовим рецептом.

Тест на IQ: яка кішка першою добіжить до миски з їжею
GlavRed

Прозорий і смачний: великодній холодець, який гості розхвалюватимуть наввипередки
24tv

Гладіолуси вразять всіх: як правильно посадити й виростити квіти
24tv

Ось якими парфумами користувався б кожен із персонажів "Білого лотоса"
24tv

Нарешті дізнаємось: сексологиня розкрила, скільки часу має тривати якісний секс
Знай

Сім кілометрів містики та легенд: розповідаємо, що манить туристів на острів Муромець у Києві
Telegraf

Великоднє дерево: декор своїми руками, що прикрасить дім і принесе святковий настрій
24tv