В Україні зберігається тенденція повільного зниження цін на моркву. Наразі ціни на моркву формуються в проміжку від 8 до 10 грн/кг, що за поточним курсом дорівнює всього 20 центам США. Це вже дуже близько до рівня цін 2020 року, коли в цей самий час ціни на моркву становили всього 17 центів США за кг. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.
Потрібно зазначити, що зберегти моркву до травня можуть далеко не всі виробники. Традиційно в Україні моркву вважали одним із найскладніших для тривалого зберігання базових овочів. Тому ціни на моркву найчастіше зростають саме наприкінці квітня – травні. Наприкінці травня ціни, як правило, стабілізуються або знижуються в міру надходження на ринок ранньої моркви нового врожаю.
Однак цього сезону пропозиція моркви зростає й учасники ринку не виключають подальшого падіння цін, як це було 2020 року. Водночас поки що невідомо, наскільки фермерам неокупованих і деокупованих південних регіонів України вдалося відновити вирощування ранніх овочів. І саме від цього залежатимуть перспективи відновлення цін у травні.
Україна поки що не здійснює масштабного експорту моркви, попри порівняно низькі ціни, через проблеми з якістю та відсутність досвіду в цій сфері. Для багатьох фермерів вирощування моркви минулого сезону стало першим подібним досвідом.