/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fd08d116a14c484bc5e3e7b23c22a92b7.png)
Ніжна французька паска стане королевою святкового столу: як приготувати "холодну" паску-бріош
Паска виходить особливо ніжна
Ми ділились рецептом дуже смачної грузинської паски. Тепер пропонуємо приготувати ароматні та смачні паски-бріош з сухофруктами. Бріош — це різновид французької здобної випічки, яка має багату історію, що сягає 15 століття.
Як спекти бріош, розповіла кулінарна блогерка з ютуб-канала Comme a Paris. Традиційно тісто для бріоші бродить у холоді, тож і для пасок тісто можна на ніч поставити у холодильник, а вранці спекти пасочки.
Інгредієнти:
- 640-650 г борошна
- 250 г вершкового масла
- 20 г сухих або 60 г свіжих дріжджів
- 90 мл теплого молока
- 100 г меду
- 4 яйця
- 1 дрібка солі
- 150 г сухофруктів (родзинки, журавлина, курага)
Спосіб приготування:
- Залийте сухофрукти окропом на 5 хвилин, потім просушіть їх паперовими рушничками. У теплому молоці розчиніть дріжджі і додайте 1 столову ложку цукру. Перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
- У миску просійте борошно, додайте сіль, перемішайте. Влийте опару, яйця, мед. За допомогою міксера замісіть тісто до однорідності.
- Додайте половину вершкового масла кімнатної температури, по шматочку, ретельно вимішуючи після кожного додавання. Введіть в тісто сухофрукти, перемішайте.
- Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1,5-2 години, щоб воно збільшилося в 3-4 рази. Обімніть тісто, додайте другу половину вершкового масла, розм'якшене, але не розтоплене. Вимішуйте, поки масло не розійдеться.
- Розділіть тісто на порції, сформуйте паски. Викладіть їх у форми, застелені пергаментом.
- Залиште паски для підйому на 1 годину. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Можна прикрасити паску глазур’ю або залишити, як є. Ми ділились рецептом класичної білкової глазурі.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc09e689382294bbdbc078fd38530aac8.jpg)
Чи можна навчитись радіти життю
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ff5c24d7de6b7af6f5b47f538654ee9bd.jpg)
Ідеальні пляжі та грецька культура: цей маловідомий півострів кращий за Санторіні
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F8e286ed0ab0689ea6e317058d5478e07.jpg)
Омолоджувальний макіяж - що потрібно знати жінкам за 40
Gazeta UA
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0af6101c6882d3a8f61d4d9808249225.jpg)
Сніданок за хвилини, а наситить на години: рецепт особливих гарячих бутербродів
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fb8035d3af8c0405f76930c8ad258d439.jpg)
Де собака на картинці: більшість людей не зможуть його знайти
GlavRed
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Ff8b4765f81f5bd5c56fbfde4815a3e3e.jpg)
Черешня не дістанеться шпакам, якщо зробити ці прості дії
Telegraf
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F450%2Fd1728816195d503da59dc6789a07f7ed.jpg)
100 побажань з добрим ранком
Мій Харків