
Найароматніша великодня випічка: рецепт апетитної паски з шафраном
Чудовий рецепт розкішної великодньої випічки
Ми розповідали, як приготувати смачнупаску з "нічною" опарою. Тепер ділимось рецептом особливо ароматної випічки на Великдень — з шафраном і марципаном.
Цей рецепт вразить вас неймовірним ароматом, насиченим смаком та пишністю! Секретом успіху стануть шафран і марципан, які додають пасці вишуканості та неповторності. Марципан можна не використовувати, а замінити його такою ж кількістю цукатів. Як її приготувати, розповіли на порталі picantecooking.
Інгредієнти:
- 120 г цукрової пудри
- 250 мл теплого молока
- 150 г вершкового масла
- 70 г цукатів (наприклад, апельсинових)
- 4 жовтки
- дрібка солі
- 100 г марципану, нарізаного кубиками
- дрібка шафрану
- 2 ст. л. рому або коньяку
- 600 г борошна
- 20 г свіжих дріжджів (або 7 г сухих швидкодіючих)
Спосіб приготування:
- Просіємо борошно і цукрову пудру у велику миску. Розчинимо дріжджі у невеликій кількості теплого молока.
- Розтопимо вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Замочимо шафран у ромі або коньяку. Наріжемо цукати та марципан кубиками.
- Збиваємо жовтки до однорідності. Додаємо жовтки до просіяного борошна з цукровою пудрою.
- Вливаємо у борошно молоко з дріжджами та розтоплене масло. Замішуємо м'яке, еластичне тісто протягом 6-7 хвилин руками.
- Тісто може трохи липнути до рук, але борошно НЕ додаємо! Накриваємо тісто кухонним рушником і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
- Обкачуємо шматочки марципану і цукати в борошні. Додаємо марципан, цукати, шафран і ром у тісто. Ретельно вимішуємо тісто.
- Змащуємо форми для пасок вершковим маслом і посипаємо борошном. Розкладаємо тісто по формах, заповнюючи їх лише на половину. Накриваємо форми кухонним рушником і залишаємо паски на 1 годину для вистоювання.
- Розігріваємо духовку до 180°C. Змащуємо верх пасок молоком.
- Ставимо паски в розігріту духовку. Через 5 хвилин знижуємо температуру до 160°C.
- Випікаємо паски протягом 40-50 хвилин до золотистого кольору та пишності. Перевіряємо готовність пасок зубочисткою: вона повинна виходити сухою з центру паски.
Паску після охолодження можна до свого смаку прикрасити глазуррю. Миділились вдалим рецептом.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F5431cad43ab6a3de537d1292c7ae9065.jpg)
Квітковий Місяць: 4 знаки зодіаку, чий світ стрясає травнева повня
GlavRed
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F04e422a4edcf96a1a7a07388e0e26e85.jpg)
Справжній музей: це історичне місто Іспанії стане відкриттям для туристів
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fa9e22532b4e989c64571a3b3e0701f9b.jpg)
Спрінг-роли на сніданок: як приготувати смачну альтернативу бутербродам
Gazeta UA
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fdb06d12d0482c69e670d1c7dfc480ba8.jpg)
Яким 2 знакам зодіаку цього тижня варто почати реалізацію нових проєктів
24tv

Сухим не буде: як запекти хек у духовці у смачній підливці
Telegraf

Вони нічим не гірші за деруни: рецепт ароматних цибуляників – в них закохалися соцмережі
24tv

Скільки коштує найдорожчий дорогоцінний камінь у світі
24tv