/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2F319629d7a758a9e63d158caece529c1a.jpg)
Забудьте про магазинну: простий рецепт смачної та соковитої буженини
Авторка кулінарної книги «Твої найкращі рецепти», популярна фудблогерка Тетяна Юшина показала, як приготувати смачну та соковиту буженину на Великдень.⠀
"Традиційне м’ясне блюдо, яке в Україні готують до Пасхи) Робити її зовсім не складно, головне обрати гарний шматок свинини: карбонат або ошийок", - пояснила кулінар.
На 1-1,5 кг свинини нам знадобляться такі інгредієнти:
- гірчиця міцна - 2-3 ст.л.
- часник - голівка
- сіль і перець - на смак
- лавровий лист - 4-5 шт.
- декілька гілочок розмарину чи тимʼяну - за бажанням
Мʼясо спочатку обовʼязково добре просушуємо паперовими рушниками.
Часник чистимо. Половину зубчиків нарізаємо тоненькими слайсами та шпигуємо ним мʼясо з усіх боків. Додаємо сіль і перець. А також з усіх боків натираємо свинину гірчицею.
"Саме вона гарно розмʼякшить мʼясо і зробить його соковитим!", - наголосила блогерка.
Решту часнику натираємо, змішуємо з листочками розмарину та дрібно поламаним лавровим листям. Цією сумішшю також натираємо мʼясо з усіх боків.
Після цього перекладаємо мʼясо в миску, накриваємо кришкою та відправляємо в холодильник на 8-12 годин, щоб воно добре промаринувалося.
Запікаємо буженину або в посуді з кришкою, або щільно загорнувши її в фольгу. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 1-1,5 години.
"Якщо проткнути готову буженину ножем, то з неї буде виділятися прозорий сік. М’ясо повністю остудити, потім нарізати тоненькими скибочками і подавати до столу", - додала Тетяна Юшина.
Останні новини України:
Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.
Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.
Секрет в одному інгредієнті: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт, який всіх здивував.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fd0fcf492c6868a5bf6d7031cad4f6674.jpg)
Менш відомі, але не менш прекрасні: 5 найдешевших пляжних напрямків у Хорватії
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fc3c038483db1032155413476930df82c.jpg)
Як зварити два види макаронів одночасно: маленька хитрість зекономить час
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F649ed43c837415d180418bedfb15e321.jpg)
Як під час розмови зрозуміти, що ви не подобаєтесь людині: 9 головних жестів
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F97be0ad59382f1238540e2b832ed3ee2.jpg)
Улюблена страва всієї планети: святкуємо День суші – простий рецепт домашніх ролів
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fce5d19257e2843f4f20f48df9d8efd4e.jpg)
"Українська Атлантида": скільки коштує відпочинок у Бакоті в 2025 році, що подивитися та як доїхати
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fa1cfdbb35e00a8558ed8e69523dcd7c1.jpg)
Не треба ніякого фритюру: секрет хрусткої картопельки, який шефи тримають у секреті
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc88f26dd692eeaeb8c73975114f256eb.jpg)