Забудьте про магазинну: простий рецепт смачної та соковитої буженини
Забудьте про магазинну: простий рецепт смачної та соковитої буженини

Забудьте про магазинну: простий рецепт смачної та соковитої буженини

Авторка кулінарної книги «Твої найкращі рецепти», популярна фудблогерка Тетяна Юшина показала, як приготувати смачну та соковиту буженину на Великдень.⠀

"Традиційне м’ясне блюдо, яке в Україні готують до Пасхи) Робити її зовсім не складно, головне обрати гарний шматок свинини: карбонат або ошийок", - пояснила кулінар.

На 1-1,5 кг свинини нам знадобляться такі інгредієнти:

  • гірчиця міцна - 2-3 ст.л.
  • часник - голівка
  • сіль і перець - на смак
  • лавровий лист - 4-5 шт.
  • декілька гілочок розмарину чи тимʼяну - за бажанням

Мʼясо спочатку обовʼязково добре просушуємо паперовими рушниками.

Часник чистимо. Половину зубчиків нарізаємо тоненькими слайсами та шпигуємо ним мʼясо з усіх боків. Додаємо сіль і перець. А також з усіх боків натираємо свинину гірчицею.

"Саме вона гарно розмʼякшить мʼясо і зробить його соковитим!", - наголосила блогерка.

Решту часнику натираємо, змішуємо з листочками розмарину та дрібно поламаним лавровим листям. Цією сумішшю також натираємо мʼясо з усіх боків.

Після цього перекладаємо мʼясо в миску, накриваємо кришкою та відправляємо в холодильник на 8-12 годин, щоб воно добре промаринувалося.

Запікаємо буженину або в посуді з кришкою, або щільно загорнувши її в фольгу. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 1-1,5 години.

"Якщо проткнути готову буженину ножем, то з неї буде виділятися прозорий сік. М’ясо повністю остудити, потім нарізати тоненькими скибочками і подавати до столу", - додала Тетяна Юшина.

Останні новини України:

Ектор Хіменес-Браво показав страву на сніданок, від якої неможливо відірватись.

Як небанально приготувати картоплю: переможниця "Мастер Шеф" дала цікавий рецепт.

Секрет в одному інгредієнті: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт, який всіх здивував.

Теги за темою
Україна Великдень
Джерело матеріала
loader