Усик підтримав відомого ветерана, якого врятували на Донеччині
Усик підтримав відомого ветерана, якого врятували на Донеччині

Усик підтримав відомого ветерана, якого врятували на Донеччині

Чемпіон світу Олександр Усик зателефонував по відео знаному в минулому боксеру Віктору Мірошниченку, якого в березні 2024 року врятувала з Мирнограда на Донеччині команда благодійного фонду "Схід SOS". Дізнавшись про складну долю ветерана, Усик вирішив його трохи підбадьорити. Нагадаємо, зараз Олександр перебуває в тренувальному таборі, де готується до бою з британцем Тайсоном Ф’юрі. Мегафайт повинен відбутися 18 травня в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді.   

Карколомна історія життя та евакуації 64-річного Віктора Мірошниченка була нещодавно викладена у спільній публікації фонду з Радіо.Свобода.  На Олімпійських іграх-1980 Віктор, який виступав у ваговій категорії до 51 кг, дійшов до фіналу та став у підсумку срібним призером. Історія повторилася на чемпіонаті світу в Мюнхені-1982. А між цими турнірами Мірошниченко впевнено виграв чемпіонат Європи в Тампере-1982.

Під час своєї активної спортивної кар’єри Віктор жив та тренувався у Донецьку. До цього навчався в технікумі в Селидовому. Життя після спорту у Віктора не склалося. Він змінив безліч професій, працював навіть м’ясником на ринку. З дружиною розійшовся і повернувся до рідного Українська, де його і застало повномасштабне вторгнення. Минулого року через побутову травму втратив мобільність, кілька місяців провів у лікарні в Селидового. В підсумку волонтери благодійного фонду "Схід SOS" вивезли його до Дніпра  

Усик підтримав відомого ветерана, якого врятували на Донеччині - Фото 1

Зараз Віктор Мірошниченко проживає в транзитному шелтері у Дніпрі, облаштованому на базі Центра соціальної адаптації людей з інвалідністю "Океан Добра".

Фото: Радіо.Свобода

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Теги за темою
Олександр Усик
Джерело матеріала
loader
loader