Тосканська кухня завжди славилася своєю простотою та вишуканістю смаків. Однією з найпопулярніших страв, які втілюють дух Тоскани, є безсумнівно тосканський суп.
Ця традиційна італійська густа та насичена ароматами перша страва не складна у приготуванні, але надзвичайно смачна та поживна.
І хоча класичний тосканський суп зазвичай містить тільки овочі, варіацією цієї страви є тосканський суп з морепродуктами. Італійці називають його качукко. Додавання морепродуктів, таких як креветки, мідії та риба, збагачує смак супу та робить його ще більш вишуканим.
Цей варіант супу часто подається в ресторанах на узбережжі Тоскани та викликає захоплення гостей своїм смаком.
Як приготувати тосканський суп з морепродуктами
У страву можна також додавати й інші морепродукти до смаку (кальмари, морські гребінці, лангустини).
Інгредієнти:
- креветки почищені – 300 г
- мідії почищені – 100 г
- філе морської риби різних сортів (наприклад дорада та зубатка) – 2 шт. (700 г)
- помідори свіжі – 4-5 шт.
- помідори у власному соку (без шкірки) – 1 л банка
- часник – 2 зубки
- цибуля біла або шалот – 1 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- вино біле сухе – 1 склянка
- оливкова олія – до смаку
- сіль, суміш перців, мускатний горіх, італійські трави – до смаку
- сік лимона – до смаку
- базилік зелений для прикрашання – до смаку
- пармезан для подачі – до смаку
Тосканський суп: рецепт покроково
- М’якоть болгарського перцю, свіжі помідори та починену цибулину нарізаємо кубиками. Часник пропускаємо через прес.
- У глибокій пательні розігріваємо оливкову олію, викладаємо підготовлені овочі та смажимо, періодично перемішуючи, близько 15 хвилин. За декілька хвилин до закінчення тушкування додаємо сіль та усі спеції до смаку.
- До отриманої томатної заправки додаємо м’якоть маринованих помідорів, вино, трохи нарізаного базиліку та збиваємо занурювальним блендером.
- Переливаємо отримане пюре у каструлю, вливаємо 1-2 склянки води і готуємо, після закипання, близько 15 хвилин.
- У пательні на олії смажимо нарізане шматочками філе риби близько 7 хвилин. Викладаємо морепродукти та готуємо, помішуючи, ще 2-3 хвилини.
- Перекладаємо рибу з морепродуктами у каструлю і готуємо ще 5 хвилин. Додаємо сік лимона до смаку.
- Готову страву розливаємо у глибокі тарілки. Посипаємо тертим пармезаном та нарізаною зеленню. Подаємо з сухариками або грінками.
Спробуйте приготувати тосканський суп вдома і відчуйте всю чарівність італійської кухні. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.