Тосканський суп з морепродуктами: рецепт італійської вишуканості
Тосканський суп з морепродуктами: рецепт італійської вишуканості

Тосканський суп з морепродуктами: рецепт італійської вишуканості

Тосканська кухня завжди славилася своєю простотою та вишуканістю смаків. Однією з найпопулярніших страв, які втілюють дух Тоскани, є безсумнівно тосканський суп.

Ця традиційна італійська густа та насичена ароматами перша страва не складна у приготуванні, але надзвичайно смачна та поживна.

І хоча класичний тосканський суп зазвичай містить тільки овочі, варіацією цієї страви є тосканський суп з морепродуктами. Італійці називають його качукко. Додавання морепродуктів, таких як креветки, мідії та риба, збагачує смак супу та робить його ще більш вишуканим.

Цей варіант супу часто подається в ресторанах на узбережжі Тоскани та викликає захоплення гостей своїм смаком.

Як приготувати тосканський суп з морепродуктами

У страву можна також додавати й інші морепродукти до смаку (кальмари, морські гребінці, лангустини).

Інгредієнти:

  • креветки почищені – 300 г
  • мідії почищені – 100 г
  • філе морської риби різних сортів (наприклад дорада та зубатка) – 2 шт. (700 г)
  • помідори свіжі – 4-5 шт.
  • помідори у власному соку (без шкірки) – 1 л банка
  • часник – 2 зубки
  • цибуля біла або шалот – 1 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • вино біле сухе – 1 склянка
  • оливкова олія – до смаку
  • сіль, суміш перців, мускатний горіх, італійські трави – до смаку
  • сік лимона – до смаку
  • базилік зелений для прикрашання – до смаку
  • пармезан для подачі – до смаку

Тосканський суп: рецепт покроково

  1. М’якоть болгарського перцю, свіжі помідори та починену цибулину нарізаємо кубиками. Часник пропускаємо через прес.
  2. У глибокій пательні розігріваємо оливкову олію, викладаємо підготовлені овочі та смажимо, періодично перемішуючи, близько 15 хвилин. За декілька хвилин до закінчення тушкування додаємо сіль та усі спеції до смаку.
  3. До отриманої томатної заправки додаємо м’якоть маринованих помідорів, вино, трохи нарізаного базиліку та збиваємо занурювальним блендером.
  4. Переливаємо отримане пюре у каструлю, вливаємо 1-2 склянки води і готуємо, після закипання, близько 15 хвилин.
  5. У пательні на олії смажимо нарізане шматочками філе риби близько 7 хвилин. Викладаємо морепродукти та готуємо, помішуючи, ще 2-3 хвилини.
  6. Перекладаємо рибу з морепродуктами у каструлю і готуємо ще 5 хвилин. Додаємо сік лимона до смаку.
  7. Готову страву розливаємо у глибокі тарілки. Посипаємо тертим пармезаном та нарізаною зеленню. Подаємо з сухариками або грінками.

Спробуйте приготувати тосканський суп вдома і відчуйте всю чарівність італійської кухні. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело матеріала
loader
loader