РФ влаштувала масовану атаку на ТЕС та підстанції в Україні: де діють графіки відключень світла
РФ влаштувала масовану атаку на ТЕС та підстанції в Україні: де діють графіки відключень світла

РФ влаштувала масовану атаку на ТЕС та підстанції в Україні: де діють графіки відключень світла

Росія до ранку 11 квітня завдала ударів ракетами та дронами по ТЕС та підстанціям у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. З 6:31 ранку графіки аварійних відключень світла запроваджено у Харківській області. В інших регіонах обмеження поки що не застосовувалися.

Росіяни завдали нового масованого удару по об'єктах енергетичної інфраструктури. Ворожими ракетами та дронами було пошкоджено підстанції "Укренерго" та об'єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях", – повідомили в " Укренерго ".

Енергетики уточнюють, що Росія, серед іншого, атакувала дві теплоелектростанції (ТЕС). Про це повідомили в енергокомпанії ДТЕК.

"Серйозно пошкоджено обладнання підприємств. Після закінчення атаки енергетики оперативно розпочали ліквідацію наслідків та поновлення роботи обладнання... З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДПЕК було обстріляно майже 170 разів", – йдеться у повідомленні.

  • Харків: аварійні відключення

Графіки аварійних відключень світла, які запровадили на Харківщині, насправді не є саме "графіками". Передбачити такі відключення неможливо, т.к. вони застосовуються через аварії в електромережах.

Проте також у Харкові та області також оновили графіки погодинних відключень електроенергії. Новий розклад діє з 10 до 14 квітня. Відповідний документ опублікували у обладміністрації. У ньому вказані назви населених пунктів, вулиць, черги та період, у який світла точно не буде. Передбачається, що світло споживачам слід відключати на 7 годин на добу.

Втім, це не означає, що іншим часом електрику точно не відключать, пояснювали у " Харківобленерго ". Енергетики зазначили, що електромережа Харківської області працює в екстремальних умовах, дотримуватись графіків планових відключень часто просто неможливо. Харків'яни ще до атаки 11 квітня розповідали у соцмережах, що насправді світло їм відключають на 11-16 годин щодня.

Як повідомляв OBOZ.UA, поки що в Україні не планують підвищувати тариф на електроенергію з поточних 2,64 грн за 1 кВт*год. без урахування обсягу споживання. Однак виключати це не можна – насамперед через необхідність проведення ремонтів енергооб'єктів, пошкоджених росіянами.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Чи не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader