Україна і Британія підписали угоду про оборонну співпрацю – що передбачає
Україна і Британія підписали угоду про оборонну співпрацю – що передбачає

Україна і Британія підписали угоду про оборонну співпрацю – що передбачає

Україна та Велика Британія підписали рамкову угоду, яка сприятиме заохоченню співпраці в оборонних та промислових питаннях.

Оборонна співпраця між Україною і Британією

За інформацією британського уряду, країни підписали нову угоду під час військово-промислової конференції в Києві, на якій були присутні представники близько 30 британських оборонних компаній.

На зустрічі обговорювали потенційні спільні підприємства з українськими виробниками озброєнь та оборонної промисловості, зазначають в британському уряді.

Зараз дивляться

– Угода є свідченням непохитної підтримки оборонних зусиль України, довгострокового відновлення, а також допоможе зробити військові операції України більш ефективними, – йдеться в повідомленні.

Завдяки угоді України та Британія зможуть покращити оборонну промисловість та реалізувати спільні проєкти в наступні місяці.

У британському уряді зазначають, що співпраця допоможе створити стратегічні військові ремонтні підприємства, відбудувати цивільну інфраструктуру, запровадити технології для захисту від кібератак.

Під час торгової місії до Києва британська оборонна компанія BAE Systems погодила контракт з Міністерством оборони Великої Британії на технічне обслуговування та ремонт легких гармат L119 в Україні.

Це свідчить про те, що надані Британією L119 можуть обслуговуватися в Україні, що дасть можливість швидше повертати їх на фронт і забезпечувати життєво важливу підтримку оборонної інфраструктури, зазначають в уряді.

Фото: Мінстратегпром

Теги за темою
Великобританія
Джерело матеріала
loader
loader