Вбивство підлітка на фунікулері: підозрюваного працівника УДО взято під варту
Вбивство підлітка на фунікулері: підозрюваного працівника УДО взято під варту

Вбивство підлітка на фунікулері: підозрюваного працівника УДО взято під варту

Підозрюваному в умисному вбивстві підлітка на станції фунікулера у Києві, обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Він перебуватиме там до 5 червня без альтернативи застави.

Відповідне рішення за клопотанням прокурора ухвалив Печерський районний суд Києва, пише

Засідання за проханням адвоката підозрюваного Костянтина Марченка проходило у закритому режимі, однак вирок оголошували відкрито.

Зараз дивляться

Суд у справі вбивства підлітка у Києві

Як пише , вся сім’я загиблого Максима Матерухіна просила для підозрюваного безальтернативне тримання під вартою.

– Дитина загинула не через те, що вона зробила щось погане, а через неправомірні дії. Ми так вважаємо, тому на сьогоднішній час відбувається досудове розслідування. Ми наполягаємо на тому, щоб підозрюваний знаходився під вартою, — повідомив представник потерпілого Олександр Панченко.

За його словами, свідки інциденту казали, що підозрюваний був у стані алкогольного сп’яніння, а конфлікт стався, бо чоловікові щось не сподобалось в діях хлопців.

– Він почав, як правильно сказати, “нешанобливо” з ними спілкуватися. Хлопці спробували уникнути конфлікту. Підозрюваний пішов, але потім чомусь він щось згадав, повернувся. Найближчий до нього був покійний Максим. Він до нього почав звертатися, штовхати його, у результаті чого останній впав і отримав тілесні ушкодження, що призвели до смерті, — сказав представник потерпілого.

Родина загиблого підлітка на суді присутня не була. Як пояснив їхній представник, родина займається організацією похорону.

Свідків на цьому засіданні не допитували. Представник потерпілої сторони також додав, що на сьогоднішній день підозрюваний у вбивстві підлітка не визнає своєї вини і не дає показів.

Юрист додав, що сторона захисту просила застосовувати щодо правоохоронця запобіжний захід, який не пов’язаний із триманням під вартою. Однак свою версію подій адвокат підозрюваного не озвучував, як і будь-яких мотивів дій свого клієнта у день загибелі хлопця на фунікулері.

Адвокати підозрюваного не коментували судове рішення про запобіжний захід своєму підзахисному.

Загибель підлітка у Києві

Ввечері 7 квітня на верхній станції фунікулера у Києві між затриманим та компанією підлітків виник конфлікт.

Під час сварки  Той впав, розбив головою скло і дістав смертельний поріз шиї.

ДБР відкрило кримінальне провадження, оскільки учасник конфлікту з підлітком був водієм в Управлінні державної охорони.

Згодом військовослужбовця затримали та повідомили йому про підозру в умисному вбивстві. У крові чоловіка виявили 1,2 проміле. Під час трагедії він не був при виконанні службових обов’язків.

Загиблим виявився Максим Матерухін, який навчався в 10-А класі в столичній школі №36.

Теги за темою
Київ Вбивство
Джерело матеріала
loader
loader