Це неприйнятно: організатори Євробачення закликали не цькувати представницю Ізраїля
Це неприйнятно: організатори Євробачення закликали не цькувати представницю Ізраїля

Це неприйнятно: організатори Євробачення закликали не цькувати представницю Ізраїля

Європейська мовна спілка (EBU) закликала з повагою ставитися до учасників міжнародного пісенного конкурсу Євробачення. Зокрема, до представниці Ізраїлю Еден Голан, яку критикують у соцмережах.

Організатори Євробачення засудили цькування представниці Ізраїля

– Європейська мовна спілка визнає глибину почуттів, які викликав цьогорічний конкурс Євробачення, що відбувається на тлі жахливої ​​війни на Близькому Сході. Ми розуміємо, що люди захочуть брати участь у дебатах і висловлювати свої думки. На нас усіх вплинули кадри, історії та безсумнівний біль, якого зазнали люди в Ізраїлі та Газі. Однак ми хочемо звернути увагу на занепокоєння та дискусії навколо цієї ситуації, особливо на цілеспрямовані кампанії в соцмережах проти деяких наших артистів-учасників, – заявив заступник генерального директора EBU Жан Філіп де Тендер.

Зазначається, що рішення про включення будь-якого мовника, в тому числі ізраїльського KAN, до участі в Євробаченні є виключною відповідальністю керівних органів EBU, а не окремих виконавців.

Зараз дивляться

– Ці артисти приїжджають на Євробачення, щоб поділитися своєю музикою, культурою та універсальним посланням єдності мовою музики. Ми виступаємо проти будь-яких форм онлайн-зловживань, мови ворожнечі або переслідувань, спрямованих на наших артистів або будь-яких осіб, пов’язаних з конкурсом. Це неприйнятно і абсолютно несправедливо, враховуючи те, що артисти не мають жодного відношення до цього рішення, – наголошується в заяві EBU.

Раніше низка країн закликала виключити Ізраїль з цьогорічного Євробачення так само, як у 2022 році виключили російського мовника після вторгнення в Україну.

Проте EBU не стала цього робити, пояснивши, що відносини між ізраїльським мовником KAN та урядом Ізраїлю відрізняються від тих, які існують між російським мовником та урядом РФ.

Теги за темою
Євробачення
Джерело матеріала
loader