У Росії горів ракетний катер Серпухов: що відомо
У Росії горів ракетний катер Серпухов: що відомо

У Росії горів ракетний катер Серпухов: що відомо

У неділю, 7 квітня, у Балтійському морі біля Калінінградської області в Росії спалахнув малий ракетний корабель Серпухов.

Пожежа на катері РФ Серпухов – що відомо

Ракетний корабель Серпухов військово-морського флоту РФ зазнав значних ушкоджень, внаслідок чого судно виведене з ладу. Про це розповіли у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Згідно з опублікованим відео, пожежа спалахнула всередині корабля Серпухов, внаслідок чого знищено засоби зв’язку та автоматизацію.

Зараз дивляться

Як пошкодження катера Серпухов допоможе Україні

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко пояснив, що пошкодженням ракетного катеру Серпухов Україна розширює можливості для протидії ворогу.

– Одним із важливих елементів, щоб захищати Україну, є операції на території Росії. У глибокому тилу, операції на окупованих територіях, починаючи від найближчого тилу, закінчуючи тилом далеким. Ми маємо приклад такої блискучої операції в Балтійському морі. У Калінінградській області підпалено та знищено надзвичайно дороге та цінне обладнання управління та зв’язку на російському ракетному кораблі Серпухов, – зазначив військовий експерт.

На його думку, це була дуже важлива операція, оскільки ракетний крейсер Серпухов міг випускати ракети та бути носієм такого озброєння. Мусієнко стверджує, що це, безумовно, втрата для Росії.

– Чому важливо знищувати ворожі можливості у Балтійському морі? Дуже просто. У будь-якому випадку зменшення корабельного угруповання ворога – це зменшення спроможностей для Росії. Сьогодні ситуація одна, і Росії забороняють вводити ці кораблі через Босфор до Чорного моря. А завтра ситуація може змінитися.

Тоді Росія поповнюватиме корабельне угруповання, зокрема, носіями ракет Калібр і Циркон, які зможе випускати по території України, і продовжуватиме їх транспортувати саме з Балтійського моря. Цього не можна допускати. Це одна із найважливіших причин, чому потрібно знищувати ворога там, – переконаний Олександр Мусієнко.

Ракетний катер Серпухов: місце пожежі на карті

В РФ горів ракетний корабель Серпухов: що відомо, характеристики, чим допоможе Україні

Фото: Карти Google

В РФ горів ракетний корабель Серпухов: що відомо, характеристики, чим допоможе Україні

Фото: Карти Google

Ракетоносець Серпухов – характеристики

Серпухов – малий ракетний корабель проєкту 21631 Буян-М. До кінця 2016 року був у складі Чорноморського флоту. З 2017 року – Балтійський флот.

Корабель названий на честь міста Серпухов у Московській області та вперше був спущений на воду навесні 2015 року.

Водотоннажність – 949 т, довжина – 74,1 м, ширина – 11 м, висота – 6,57 м, осад – 2,6 м. Екіпаж – 32 особи.

Максимальна швидкість – 25 вузлів. Дальність ходу – 2500 миль (при швидкості ходу 12 вузлів). Автономність – не менше ніж 10 діб.

Серпухов обладнаний установкою вертикального пуску (УВП) 3С14 на 8 крилатих ракет Онікс, у перспективі 3M22 Циркон, а також Калібр, що дозволяє завдавати ударів цими ракетами по наземних цілях на відстань до 1,5 тис. км (з неядерною бойовою частиною), за іншими даними – до 2 тис. км.

Фото: Міноборони РФ

Теги за темою
Росія пожежа
Джерело матеріала
loader
loader