Чудовий рецепт смачної грузинської паски
Є чимало рецептів паски на Великдень, тим паче, що її готують в різних країнах. Ми розповідали, як спекти паски з "нічною" опарою. Тепер розповідаємо, які паски готують у Грузії.
Відео з детальним процесом приготування опублікувала на ютуб-каналі "Смаколик.юа" кулінарна блогерка Марія Михальченко. Цим рецептом з неї поділилась подруга з Тбілісі. Ця паска волога, солодка і дуже смачна.
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 50 г цукру
- 30 г пресованих дріджів
- 200 г борошна
- 250 г цукру
- 125 мл сметани
- 3 жовтки
- 2 яйця
- 125 г вершкового масла
- 100 мл олії
- 0.25 ч/л куркуми ( не обов'язково )
- цедра 1 апельсина ( не обов'язково )
- 2 ст.л сильного алкоголю
- 650 г борошна
- 200 г сухофруктів
- 1 ст.л борошна
Спосіб приготування:
- Для опари з’єднуємо цукор з теплим, але не гарячим молоком. Додаємо дріжджі, розмішуємо.
- Додаємо просіяне борошно (200 грамів). Перемішуємо, накриваємо і на 45 хвилин залишаємо підходити.
- У велику миску кладемо 250 грамів цукру. Додаємо три жовтки, два яйця та дрібку солі. Додаємо ваніль, сметану, цедру, алкоголь. Перемішуємо до однорідності.
- Вливаємо розтоплене масло та олію. Розмішуємо, додаємо олію, куркуму.
- Всипаємо просіяне борошно, поступово розмішуючи. Вимішуємо руками. Поверхню і руки змащуємо олією.
- Тісто накриваємо рушником. Залишаємо на 2 години у теплому місці. Воно повинне у кілька разів збільшитись в об’ємі.
- Сухофрукти підготуємо. Для цього заливаємо їх окропом. Зціджуємо воду та просушуємо.
- Додаємо 1 столову ложку борошна. Перемішуємо. Додаємо підготовлені сухофрукти, вимішуємо до рівномірності.
- Формуємо пасочки. Викладаємо у форми. Накриваємо плівкою і залишаємо ще на годину.
- Змащуємо жовтком з молоком. Випікаємо годину у заздалегідь розігрітій духовці. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Паска виходить м’яка і зовсім не кришиться при нарізанні. Прикрашаємо її глазуррю на свій смак. Ми ділились кількома вдалими рецептами:
Класичнабілкова глазур — ідеальна пропорція білка з цукром
Проста глазур на сухому молоці за 30 секунд
Шоколадна глазур з двох компонентів