![Такі котлетки стануть зіркою великоднього столу: давня українська страва](https://thumbor.my.ua/CfGuNVBgNxRHTMlN8ssB2PwCChY=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F207f0e6f953c0e5ab75652221e6b49a8.jpg)
Такі котлетки стануть зіркою великоднього столу: давня українська страва
Ділимось рецептом дуже смачної страви
Ми ділились рецептом смачної страви"Фальшивий заєць". Це чудова м’ясна закуска, що походить з Німеччини. Що ж до смачних українських страв, то рекомендуємо звернути вашу увагу на наступний рецепт.
Сальники — це дуже смачна страва, здавна популярна на Кіровоградщині та Черкащині. Готуються вони дуже просто, а виходять нереально смачними. Вам знадобиться для них жирова сітка, решта продуктів — дуже прості. Як приготувати ситну та смачну страву, розповіли на порталі SHUBA.
Інгредієнти:
- 600 г жирової сітки
- 300 г свинини
- 1 кг яловичої печінки
- 1 склянка гречаної крупи
- 1 цибулина
- чорний мелений перець
- сіль
Спосіб приготування:
- Жирову сітку вимочуємо в холодній воді, промиваємо й нарізаємо на квадрати 10х10 см. Гречку відварюємо до готовності.
- Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. Печінку і м'ясо перекручуємо на м'ясорубці.
- З'єднуємо фарш з охолодженою гречкою, цибулею, сіллю та перцем. Ретельно перемішуємо.
- На шматочки сітки викладаємо фарш. Загортаємо, як голубці. Викладаємо на деко.
- Ставимо в розігріту до 180°C духовку на 15 хвилин. Зменшуємо температуру до 160°C і готуємо ще 20 хвилин.
Сальники виходять дуже апетитними — це відмінна святкова закуска. Також ми ділились рецептом смачного салату "Буковина".
![loader](/files/images/preloader.gif)