![Секретний бабусин рецепт, який всі шукають: ця великодня паска вийде у всіх](https://thumbor.my.ua/vJZZi4jmy-8qBFvNObgfbhEb5ls=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F041c3a5893c761ef84d818c81bb08f83.jpg)
Секретний бабусин рецепт, який всі шукають: ця великодня паска вийде у всіх
Паска - один із найголовніших атрибутів святкового столу на Великдень. Солодка здоба, приготовлена за особливими правилами, символізує присутність Бога у житті тих, хто її готував.
Паска або, як її ще називають, хліб вічного життя, зазвичай готують у Чистий четвер чи напередодні самого свята. Пропонуємо вам рецепт традиційної паски, від якої ваші гості точно будуть у захваті.
![Великодні паски, фото Знай.ua](https://thumbor.my.ua/IfltcgYIjWIHknZHyl6ljdUBQro=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F2e306952600f789e0c9b7bb1e51aa173.jpg)
Інгредієнти:
- молоко – 500 мл
- борошно - 1 кг
- олія – 200 г
- яйця – 6 шт
- цукор – 300 г
- родзинки – 275 г
- ванільний цукор -1 ч. л
- дріжджі – 12 г сухих або 50 г звичайні та щіпка солі.
Приготування:
Спочатку потрібно розчинити дріжджі в теплому молоці, потім додати 500 г борошна, замісивши опару. Накрити ємність рушником і прибрати в тепле місце на 30 хвилин, поки опара не підніметься вдвічі.
За цей час ви повинні відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти із цукром до білого кольору. Білки збити в тугу піну. У опару, яка вже підійшла, додати жовтки з цукром, сіль, добре перемішати, додати олію, замісити. Порціями акуратно додати білки, ретельно вимішуючи тісто. Порційно додати решту просіяного борошна остаточно вимісити тісто, накрити ще раз рушником і прибрати в тепле місце на 1 годину. Тісто має збільшитись приблизно в 2 рази.
![Секретний бабусин рецепт, який всі шукають: ця великодня паска вийде у всіх - Фото 2](https://thumbor.my.ua/lyhjO9EXDh1IyoUTZexbhz6NVNA=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F68c11348c1a65a635c47d42ca4eea360.jpg)
За цей час готуємо начинку із сухофруктів і заливаємо окропом, промиваємо та висушуємо. Висушені родзинки посипати борошном і перемішати, щоб усі родзинки були обваляні в борошні. У тісто, яке підійшло, додати родзинки, добре перемішати і відставити на 10 хвилин.
Змастити форми олією і злегка посипати борошном або манкою, щоб потім паски легко було дістати. Заповнюємо 1/3 форми, потім відкладаємо ще на 10 хвилин.
Розігріваємо духовку до 100 °C. Тісто у формах трохи змащуємо яйцем зверху (використовуємо жовтки) не щільним шаром і ставимо у духовку. Тримаємо за такої температури не більше 10 хвилин, потім збільшуємо температуру до 180°C і випікаємо паски до готовності (приблизно 45-50 хвилин).
![Великодні паски, фото Знай.uа](https://thumbor.my.ua/U-ZpXe14UAx8anMiBN9RYRUqfnY=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F6202847b292738d86350a06b3b62d45b.jpg)
Раніше ми повідомляли про рецепт, перевірений десятиліттями : класичний пасок на Великдень.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)