Соус сальса: класичний рецепт та з чим подати
Соус сальса: класичний рецепт та з чим подати

Соус сальса: класичний рецепт та з чим подати

Соус сальса, ця багатофункціональна закуска, вже давно завоювала популярність в усьому світі.

Походить сальса з мексиканської кухні, але завдяки своїй універсальності стала улюбленим додатком до різноманітних страв у багатьох кухнях світу.

Цей соус може бути гострим, легким або навіть солодким, залежно від інгредієнтів та рецептури, і він чудово поєднується з багатьма стравами.

Зараз дивляться

Як приготувати, з чим їдять соус сальса та в які страви можна додавати – читайте нижче.

Сальса: класичний рецепт за 5 хвилин

Однією з чарів соусу сальса є те, що ви можете варіювати інгредієнти та пропорції, щоб створити різноманітні смаки та текстури, які сподобаються саме вам. Можна експериментувати з різними сортами помідорів, цибулі та спецій, а також додавати інші інгредієнти, такі як авокадо, манго, ананас чи фасоля, щоб створити унікальні смакові комбінації.

Інгредієнти:

  • помідори – 5 шт. (500 г)
  • цибуля біла або фіолетова – 1 шт.
  • перець чилі – 1 шт. (можна менше)
  • лайм – 0,5 шт.
  • кінза або петрушка – 5-6 гілочок
  • оливкова олія – 1-2 ст. л.
  • часник – 1 зубок
  • сіль, мелений чорний перець, коріандр – до смаку

Приготування:

  1. Помідори промити, обсушити та нарізати дуже маленькими кубиками.
  2. Почищену цибулину також нарізати дрібними кубиками.
  3. Поєднуємо помідори та цибулю.
  4. Додаємо нарізану зелень, оливкову олію, сік лайма, спеції, пропущений через прес зубок часнику. Усе гарно перемішуємо.

Сальса за класичним рецептом готова. Смачного!

З чим їдять соус сальса

Сальсу можна споживати з різноманітними стравами. Вона додасть смаку та аромату будь-якому обіду або вечері.

Ось декілька популярних варіантів того, з чим можна подавати соус сальса:

  • Сальса чудово поєднується зі стандартними кукурудзяними чипсами начос, додаючи їм свіжість та гостроту.
  • Цей соус може бути використаний як начинка для тортильї, що додасть смаку та соковитості цьому тонкому мексиканському коржику.
  • Подавання сальси до м’ясних страв, таких як приготовлене на грилі м’ясо чи курка, додасть їм пікантного смаку та аромату.
  • Соус сальса також добре підходить до рибних страв, таких як тунець, лосось або креветки. Її свіжий смак прекрасно доповнює делікатний смак морепродуктів.
  • Для додаткового смаку та текстури додайте єє до супів чи гарнірів з квасолі.
  • Не зайвою буде сальса й у сандвічах та бургерах.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело матеріала
loader