Соус сальса, ця багатофункціональна закуска, вже давно завоювала популярність в усьому світі.
Походить сальса з мексиканської кухні, але завдяки своїй універсальності стала улюбленим додатком до різноманітних страв у багатьох кухнях світу.
Цей соус може бути гострим, легким або навіть солодким, залежно від інгредієнтів та рецептури, і він чудово поєднується з багатьма стравами.
Як приготувати, з чим їдять соус сальса та в які страви можна додавати – читайте нижче.
Сальса: класичний рецепт за 5 хвилин
Однією з чарів соусу сальса є те, що ви можете варіювати інгредієнти та пропорції, щоб створити різноманітні смаки та текстури, які сподобаються саме вам. Можна експериментувати з різними сортами помідорів, цибулі та спецій, а також додавати інші інгредієнти, такі як авокадо, манго, ананас чи фасоля, щоб створити унікальні смакові комбінації.
Інгредієнти:
- помідори – 5 шт. (500 г)
- цибуля біла або фіолетова – 1 шт.
- перець чилі – 1 шт. (можна менше)
- лайм – 0,5 шт.
- кінза або петрушка – 5-6 гілочок
- оливкова олія – 1-2 ст. л.
- часник – 1 зубок
- сіль, мелений чорний перець, коріандр – до смаку
Приготування:
- Помідори промити, обсушити та нарізати дуже маленькими кубиками.
- Почищену цибулину також нарізати дрібними кубиками.
- Поєднуємо помідори та цибулю.
- Додаємо нарізану зелень, оливкову олію, сік лайма, спеції, пропущений через прес зубок часнику. Усе гарно перемішуємо.
Сальса за класичним рецептом готова. Смачного!
З чим їдять соус сальса
Сальсу можна споживати з різноманітними стравами. Вона додасть смаку та аромату будь-якому обіду або вечері.
Ось декілька популярних варіантів того, з чим можна подавати соус сальса:
- Сальса чудово поєднується зі стандартними кукурудзяними чипсами начос, додаючи їм свіжість та гостроту.
- Цей соус може бути використаний як начинка для тортильї, що додасть смаку та соковитості цьому тонкому мексиканському коржику.
- Подавання сальси до м’ясних страв, таких як приготовлене на грилі м’ясо чи курка, додасть їм пікантного смаку та аромату.
- Соус сальса також добре підходить до рибних страв, таких як тунець, лосось або креветки. Її свіжий смак прекрасно доповнює делікатний смак морепродуктів.
- Для додаткового смаку та текстури додайте єє до супів чи гарнірів з квасолі.
- Не зайвою буде сальса й у сандвічах та бургерах.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.