Торт Перлина – це справжнє диво, яке заворожує своїм виглядом та неперевершеним смаком.
З його ніжною текстурою, збереженою у кожному шарі, та багатим ароматом, цей десерт перетворить будь-яке свято на незабутню подію.
Як готувати торт Перлина
Інгредієнти:
Зараз дивляться
Для коржів:
- яйця – 5 шт.
- цукор – 220 г
- сіль – дрібка
- ванільний цукор – 7 г
- сметана – 1 склянка
- розпушувач – 2 ч. л.
- борошно пшеничне вищого ґатунку – 320 г
Для сметанного крему:
- сметана жирна – 1 л 200 мл
- цукрова пудра – 280 г
- ванільний цукор – 15 г
- желатин швидкорозчинний – 3 ст. л.
- вода – 70 мл
Торт Перлина: рецепт покроково
- Для тіста яйця збиваємо з дрібкою солі. Поступово всипаємо цукор та ванільний цукор, збиваючи на середніх обертах міксера. Коржи вийдуть дуже пухкі та ніжні. Головне – гарно збити яйця.
- Потім поступово вводимо сметану.
- Розпушувач просіюємо з борошном і, злегка збиваючи, вводимо в яєчну суміш.
- З отриманого тіста випікаємо у духовці 3 круглі коржі. Температура випікання – 180 °С. Час випікання – 15 хвилин.
- Для крему желатин всипаємо у чашку та вливаємо 70 мл води, перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин.
- Сметану збиваємо з цукровою пудрою та ванільним цукром. Приблизно 8 ст. л. отриманого крему перекладаємо в невелику мисочку і поміщаємо у холодильник. Це нам знадобиться для змащення торта.
- Желатин на маленькому вогні, помішуючи, розчиняємо. Даємо йому трохи охолонути й вводимо, злегка збиваючи, у крем.
- Збираємо торт, змащуючи кожен корж кремом.
- Дістаємо з холодильника сметанний крем та змащуємо ним верх і боки торта.
Поміщаємо його у холодильник не менше ніж на 8 годин. Смачного святкування!
За бажанням торт Перлина можна також прикрасити будь-якими кондитерськими виробами, а поверх крему, при збиранні торта, розкласти нарізані сезонні фрукти.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.