Рукопис повісті про Шерлока Голмса виставлять на аукціон
Рукопис повісті про Шерлока Голмса виставлять на аукціон

Рукопис повісті про Шерлока Голмса виставлять на аукціон

Знак чотирьох був другим романом Конан Дойля про Шерлока Голмса, написаним на замовлення Стоддарта після успіху повісті Етюд у багряних тонах.

Рукопис роману Знак чотирьох британського письменника Артура Конан Дойля про Шерлока Голмса виставлять на аукціон Sotheby’s у Нью-Йорку. Про це CNN.

Сам рукопис надзвичайно чистий, він містить лише правки Джозефа Маршалла Стоддарта щодо американізації правопису та кілька закреслених слів, які Конан Дойль сам зробив у своєму творі.

Всі інші збережені рукописи Конан Дойля, більшість з яких зберігаються в музеях, також мають мало ознак редагування.

Очікується, що лише за цей рукопис можна отримати до 1,2 мільйона доларів, враховуючи його унікальне значення та статус найціннішого твору, який коли-небудь виставлявся на аукціоні.

Відомо, що цей рукопис перебував у колекціонера із Чикаго Родні П. Свантко, який помер два роки тому.

Крім того, Sotheby’s виставить на продаж листи Конан Дойля, в яких він розповідає про спільну вечерю з ірландським письменником Оскаром Уайльдом і Стоддартом в Лондоні, під час якої він пообіцяв написати Знак чотирьох.

Також з молотка підуть чотири романи американського письменника Френсіса Скотта Фіцджеральда, включно із копією Великого Гетсбі, та примірники першого видання роману Лоліта Володимира Набокова.

Рукопис повісті про Шерлока Голмса виставлять на аукціон - Фото 1

 Courtesy Sotheby’s

Раніше повідомлялося, що місце в загальному склепі поруч з голлівудською актрисою Мерилін Монро продали на аукціоні за $195 000.



Джерело матеріала
loader
loader