
Для ідеальної глазурі: скільки цукру йде на один яєчний білок
Класичний рецепт глазурі на Великдень
Скоро Великдень, а це означає, що пора збирати рецепти для свята. Ми розповідали, як приготувати смачну паску з "нічною" опарою і навіть ділились рецептом вегетеріанської пасочки.
Ще одна важлива деталь — глазур на пасхальну випічку. Існує чимало видів глазурі, та найбільш класичною вважається білкова. У ній всього три інгредієнти, та й готувати її зовсім нескладно. Головне — дотримати чітку пропорцію цукрової пудри до яєчного білка. Telegraf розповідає, як це зробити.
Інгредієнти:
- 1 білок
- 150 грамів цукрової пудри
- 0,5 столової ложки лимонного соку
Спосіб приготування:
- Відділяємо білок від жовтка. Важливо, щоб до білка не потрапило жодної краплі жовтка. Також важливо, щоб весь посуд та інструменти, якими ви будете торкатись до білка, були абсолютно чистими та сухими.
- Білок збиваємо до м'яких піків. Продовжуючи збивати, варто невеликими порціями додаємо цукрову пудру.
- Після цукрової пудри додаємо лимонний сік. Збиваємо до тугої маси. Одразу наносимо на остиглі паски.
Така глазур повинна застигнути на пасках. Якщо ж цей варіант для вас занадто заморочний, зверніть увагу на глазур на сухому молоці, яку можна приготувати всього за 30 секунд.

Китайський гороскоп на завтра 10 травня: Тиграм - драма, Козлам - образа
GlavRed

Як швидко відмити мікрохвильовку від жиру й нагару: 3 найефективніші методи
TSN

ТікТок-депресія: чому молодь почувається самотньою в часи уподобайок
Gazeta UA

20 хвилин – і все готово: готуємо ціле деко печива – перед ним не встоять навіть дорослі
24tv

7 речей вдома, яких варто позбутися перед початком літа
24tv

Як і коли сіяти кабачки: проста хитрість, щоб збирати врожай кілька разів на сезон
Telegraf

Тільки не "ізобіліє": як правильно сказати українською — пояснення експертів
TSN