WhatsApp почне блокувати з квітня акаунти незгодних із новими правилами
WhatsApp почне блокувати з квітня акаунти незгодних із новими правилами

WhatsApp почне блокувати з квітня акаунти незгодних із новими правилами

Найпопулярніший месенджер у світі, WhatsApp,оновлює політику конфіденційності та умови обслуговування. Користувачі повинні погодитися з новими правилами до 11 квітня, інакше їхній обліковий запис може бути заблоковано, пише Notebook Check.

Оновлення відображає новий антимонопольний закон Євросоюзу, що зобов'язує впровадити сумісність різних месенджерів– фішка скоро стане доступною по всьому світу. Якщо коротко: через WhatsApp можна буде писати користувачам Telegram і Discord, не виходячи з основного месенджера.

Крім того, з 11 квітня WhatsApp змінює вимоги до мінімального віку для користувачів месенджера, знизивши його з 16 до 13 років.

Користувачів, які зараз не погодилися з новою політикою конфіденційності, блокувати не будуть, але доступ до месенджера буде обмежено. Повернути доступ можливо, якщо повторно запустити месенджер і погодитися з описаними вимогами.

Нагадаємо, у 2021 році WhatsApp ухвалив нові правила приватності, які призвели до невдоволення багатьох користувачів і різкого зростання кількості завантажень конкурентів в особі Telegram і Signal. Користувачі негативно оцінили той факт, що месенджер почне передавати їхні дані у Facebook.

Останнім часом в Україні все частіше говорять про регулювання Telegram. Так, наприклад, днями було зареєстровано законопроєкт з обмеженнями для Telegram. Він, серед іншого, передбачає виділення провайдерів платформ загального доступу до інформації як окремих суб'єктів у сфері медіа.

До цього в парламенті дали оцінку забороні Telegram. Адміністрація месенджера поки що відмовляється йти на контакт з українською владою. Йдеться, що в умовах поширення російської пропаганди "логічним" виглядає блокування месенджера.

Водночас керівник ГУР України Кирило Буданов зазначив, що з погляду національної безпеки Telegram можна використовувати на користь України.

Джерело матеріала
loader
loader