Після удару по Дніпровській ГЕС стався витік нафтопродуктів
Після удару по Дніпровській ГЕС стався витік нафтопродуктів

Після удару по Дніпровській ГЕС стався витік нафтопродуктів

Внаслідок масованої атаки РФ по Дніпровській гідроелектростанції стався масштабний витік нафтопродуктів у Дніпро. Про це повідомили у Держекоінспекції Південного округу.

– Внаслідок попадання до Дніпровської ГЕС зафіксовано засмічення ґрунтів, витік нафтопродуктів у водний об'єкт м. Дніпро. Фахівці Інспекції забрали проби води для лабораторного дослідження. Усі отримані матеріали будуть передані до Оперативного штабу при ДЕІ України та правоохоронців, — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що було виявлено зони забруднення відходами після руйнування: на вулиці Славутича – понад 7200 квадратних метрів та на вулиці Петра Сагайдачного (Бородинській) – понад 300 квадратних метрів.

  • У ніч на 22 березня ДніпроГЕС у Запоріжжі була а такована найбільша в Україні гідроелектростанція. Було два прямі влучення - до електростанції ГЕС-1 та ГЕС-2. Під час атаки по греблі проходив транспорт, і ракета потрапила до тролейбуса з людьми. Через обстріл було повністю обмежено рух автодорожнім переїздом греблі Дніпровської ГЕС. Глава "Укргідроенерго" Ігор Сирота заявив, що ГЕС-2 перебуває у критичному стані після обстрілу, сумніваючись у її відновленні. Загинула одна людина.
  • Також в результаті атаки по Запоріжжю загинули троє людей, 14 отримали поранення. Ще дві людини вважаються зниклими безвісти.
  • Кроє Запоріжжя РФ завдала ударів по Дніпру, Кривому Розі, Хмельницькому, Миколаєву та іншим містам України. Багато інфраструктурних об'єктів зазнали пошкоджень, що призвело до відключення світла та води в деяких населених пунктах. Ситуація ускладнилася у Харкові. За даними Укренерго, це наймасштабніша атака на енергетичну інфраструктуру України з початку повномасштабного вторгнення.

Фото: t.me/pivdendei/1646

Фото: t.me/pivdendei/1646

Теги за темою
Обстріл
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader