Експерти дали поради, які допоможуть прискорити роботу ноутбука
Експерти дали поради, які допоможуть прискорити роботу ноутбука

Експерти дали поради, які допоможуть прискорити роботу ноутбука

Виконуючи ці найпростіші дії. ви зможете легко налаштувати швидшу роботу вашого пристрою без будь-яких проблем.

Досвідчені експерти зібрали набір корисних порад та хитрощів, які допоможуть оптимізувати роботу вашого комп'ютера та навести в ньому порядок.

1. Використання вбудованих функцій.

Для багатомільйонних користувачів Windows швидкий перехід у панель керування через меню «Пуск» призводить до розділу «Програми», де можна отримати доступ до інструмента «Встановлення та видалення програм». Після цього просто кроку необхідно вибрати програму, з якою ви хочете попрощатися. У macOS процес такий самий простий: просто потрібно відвідати розділ «Додатки» у Finder.

2. Використання спеціалізованого програмного забезпечення.

Тут потрібно використовувати можливості сторонніх програм, таких як CCleaner (Windows) або AppCleaner (MacOS), щоб провести очищення і вивести вашу систему на новий рівень.

Дані інструменти здатні виявляти та видаляти непотрібні файли та записи, пов'язані з програмами. Це допоможе вам звільнити цінний простір на жорсткому диску та оптимізувати продуктивність своєї системи.

3. Оптимізація програм запуску.

Фахівці наполегливо рекомендують боротися з повільним запуском та витоком ресурсів, взявши під контроль свої програми, які запускаються. Багато програм мають звичку автоматично запускатися під час завантаження комп'ютера або ноутбука, що без необхідності продовжує процес завантаження та споживає системні ресурси.

Так, просто відключивши непотрібні програми запуску, ви не тільки прискорюєте завантаження, а й мінімізуєте процеси, що виконуються у вашій системі. Це легко забезпечить більш плавну роботу пристрою.

Джерело матеріала
loader
loader