Набридла реклама? Відключи її на своєму смартфоні за лічені хвилини
Набридла реклама? Відключи її на своєму смартфоні за лічені хвилини

Набридла реклама? Відключи її на своєму смартфоні за лічені хвилини

Ці способи підійдуть для Android та iOS

Встановлюючи на смартфон безплатний додаток або гру, користувач часто стикається з надлишком реклами. Вона може бути вбудована у саму програму або ж з’являтися у вигляді сповіщень.

"Телеграф" розповість вам, як легко позбутися реклами у додатках на смартфоні. Ці способи підійдуть не тільки для смартфонів на базі Android, а й для деяких iOS також.

Способи вимкнути рекламу на смартфоні

Вимкнути Wi-Fi, якщо він вам не потрібен. Адже будь-яке рекламне оголошення має завантажуватися через мережу, а мобільного інтернету для цього інколи замало.

Змінити геолокацію. Адже виробники смартфонів змушені налаштувати заводські параметри відповідно до вимог політики використання гаджетів в різних країнах.

Зміна геолокації у додатку

Є країни, у яких заборонена нав’язлива реклама у додатках, до них відноситься і Великобританія. В цій країні є спеціальне відомство, яке займається контролем ринку реклами. Тому в іграх для жителів Альбіону кількість рекламних інтеграцій зведено до мінімуму.

Налаштувати особистий DNS-сервер. Через нього буде проходити вся інформація, що надходить на телефон. Один з таких серверів – AdGuard DNS, він фільтрує небажаний трафік, вирізаючи рекламу в момент обробки запиту тоді, коли IP адреса містить рекламні блоки.

Налаштування особистого DNS-сервера

Аби перемикнути ваш смартфон на використання AdGuard DNS, зайдіть в налаштування, виберіть опцію персонального DNS-сервера і вбийте в рядок хост dns.adguard.com.

Потім зайдіть в будь-який додаток, де ігровий процес до цього постійно переривався на показ реклами. Найімовірніше, її там більше немає.

Зауважимо, що через відмінності в оболонках Андроїд-смартфонів розташування пункту меню з DNS може відрізнятися.

Раніше "Телеграф" писав, чому телефон почав повільно заряджатися та як це виправити.

Джерело матеріала
loader