В збірці S.T.A.L.K.E.R повністю прибрали російську мову
В збірці S.T.A.L.K.E.R повністю прибрали російську мову

В збірці S.T.A.L.K.E.R повністю прибрали російську мову

Студія GSC Game World, яка є розробником комп'ютерної гри S.T.A.L.K.E.R,  вирізала російську озвучку із перевидання перших частин гри для консолей. На це звернули увагу юзери мережі, пишуть російські ЗМІ.

Наразі у наборі S.T.A.L.K.E.R Legends of the Zone Trilogy взагалі немає російської озвучки. Проте субтитри доступні, як і раніше, в 16 мовах. Серед них є і російська. Субтитри можна вибрати незалежно від регіону, в якому придбана гра. 

Реліз збірки відбувся 7 березня. До нього входять «Тінь Чорнобиля», «Чисте небо» та «Поклик Прип'яті». Ігри отримали підтримку 60 FPS та оновлений інтерфейс.

Про те, що в S.T.A.L.K.E.R. 2 планується відмовитись від російської озвучки, розробники заявляли ще влітку 2023 року. Тоді повідомлялось, що геймерам будуть доступні лише українська та англійська.  

Оригінальна трилогія S.T.A.L.K.E.R виходила з 2007 по 2009 лише на ПК. Реліз наступної частини франшизи,  S.T.A.L.K.E.R 2 планується 5 вересня 2024 року. Очікується, що тайтл вийде на Xbox Series X/S та на ПК у Steam, Epic Games Store та GOG. 

 Після початку війни частина авторів переїхала до Чехії та тимчасово призупинила виробництво, яке відновили лише у кінці травня 2023 року.

  • У грудні 2022 року стало відомо про загибель одного з розробників гри – Володимира Єжова. 
  • У листопаді 2023 року світова компанія-розробник комп'ютерних ігор Wargaming, що розробила онлайн-симулятор World of Tanks, зібрала 1 мільйон доларів на допомогу Україні у рамках благодійного проєкту #WargamingUnited. Кошти були направлені через UNITED24 на закупівлю реанімобілів для українців.  
Джерело матеріала
loader
loader