Що таке накладений платіж, в чому його переваги та як правильно оформити
Що таке накладений платіж, в чому його переваги та як правильно оформити

Що таке накладений платіж, в чому його переваги та як правильно оформити

Покупки через інтернет стали звичною справою. Багато покупців для розрахунку за товар обирають метод накладеного платежу. Розгляньмо, що таке накладений платіж простими словами, як він працює і в чому плюси та мінуси післяплати.

Що таке накладений платіж та як він працює

Накладений платіж — це оплата товару під час його отримання. Відправнику зараховуються кошти після того, як товар був оглянутий та сплачений клієнтом. При цьому поштова компанія бере комісію за переказ коштів.

Накладений платіж працює наступним чином:

Зараз дивляться
  • Покупець заходить на сайт компанії та робить замовлення товару.
  • У розділі оплата і доставлення вказує свої дані, адресу та метод розрахунку.
  • Продавець оформлює замовлення та відправляє товар поштою або кур’єром.

Якщо покупець обрав форму оплати накладеним платежем, то продавець при відправленні посилки повинен обов’язково вказати суму післяплати, яку покупець має сплатити під час отримання товару.

  • Під час отримання покупець оглядає товар і, якщо все влаштовує, сплачує посилку. Якщо якість товару незадовільна, то покупець має право відмовитися від нього і повернути продавцю без оплати.

Такий спосіб оплати зручний як покупцю, так і продавцю. Оформлюючи накладений платіж, покупець може оглянути товар, приміряти його чи перевірити працездатність, а вже потім сплачувати. Продавець, своєю чергою, отримує більше довіри від клієнтів та збільшує продажі.

В чому недоліки та переваги накладеного платежу

Післяплата зручна для людей, які не мають банківської картки, не довіряють продавцю та не хочуть ризикувати своїми грошима. Мінус накладеного платежу в тому, що під час отримання за товар доводиться переплачувати. Оскільки популярні служби доставки беруть комісію за перерахунок коштів.

Але якщо товар не підійшов, сплачувати за пересилку товару назад не доведеться. Витрати за зворотне доставлення бере на себе відправник.

Для продавця накладений платіж зручний тим, що багато покупців вважають таку форму оплати безпечнішою і частіше роблять замовлення, збільшуючи продажі інтернет-магазину. Але у цьому випадку й збільшується ризик повернення товару, оскільки покупець може відмовитися від нього при отриманні або просто не прийти за посилкою. У цьому випадку продавець сам оформлює та сплачує за повернення товару.

Крім того, в разі післяплати гроші за товар приходять із затримкою. Продавець має чекати, поки товар дійде до покупця, той його оплатить і гроші будуть зараховані.

Скільки коштує накладений платіж

Вартість послуги післяплати у популярного перевізника Нова пошта становить 2% від суми угоди + 20 грн (сума комісійного збору).

Комісія за накладений платіж Укрпошти становить 1% від вартості товару + 10 грн під час оплати на картку. Під час оплати готівкою сума післяплати становить – 2% + 10 грн.

Теги за темою
Гроші
Джерело матеріала
loader
loader