Вперше Україна пройшла опалювальний сезон виключно на власному газі
Вперше Україна пройшла опалювальний сезон виключно на власному газі

Вперше Україна пройшла опалювальний сезон виключно на власному газі

Рекордний видобуток

Чернишов зазначив, що ще кілька років тому мало хто міг уявити таку ситуацію, проте українські фахівці у газовій галузі досягли значного прогресу і мають намір продовжувати "підтримувати тенденцію енергонезалежності України й надалі".

Раніше "Нафтогаз" зазначав, що впродовж 2023 року Україна успішно видобула понад 1 мільярд кубометрів природного газу. У квітні було введено в експлуатацію одну з найбільш продуктивних свердловин країни, добовий дебіт якої склав 580 тисяч кубометрів газу.

А станом на 8 лютого 2024 року Україна видобула 38,54 мільйона кубометрів газу. Це стало можливим завдяки запуску нових, зокрема високопродуктивних свердловин.

Зміни для споживачів

У "Нафтогазі" оголосили про деякі зміни, що почнуть діяти вже з 1 березня для побутових споживачів. Так, компанія "Газмережі" розширює свою діяльність, включаючи до свого сервісного обслуговування додаткові 270 тисяч споживачів на Буковині, Житомирщині та Івано-Франківщині. Ліцензії для роботи були отримані у наступних регіонах:

  • Чернівецька область;
  • Тисменицький район Івано-Франківської області;
  • Коростишівський район Житомирщини.

Споживачі, які здійснили переплату за доставку газу на рахунки "Чернівцігаз", "Тисьменицягаз" та "Коростишівгаз", мають можливість повернути зайві кошти. Для цього потрібно звернутися з відповідною заявою до Центру обслуговування клієнтів "Газмереж" у своєму регіоні.

Теги за темою
газ Економіка
Джерело матеріала
loader
loader