/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2F70b49fe9bd5d89e48657b860882d0197.jpg)
У Японії розробили технологію для тривалішого збереження свіжості продуктів
Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.
Технологія створює всередині контейнерів з контрольованою температурою електромагнітне поле. Це змушує рухатися молекули води у продовольстві, що вповільнює процес розкладання.
У Sumitomo зазначають, що завдяки цій технології для багатьох продуктів харчування час транспортування може збільшити у два рази або й утричі. Крім того, це сприятиме стриманню вартості судноперевезень.
Наголошується, що ця інновація дуже своєчасна в умовах, коли багато судноплавних компаній змушені обирати довші маршрути в обхід Червоного моря через напади хуситів на судна.
Компанія Sumitomo планує об'єднати зусилля з судноплавною компанією Orient Overseas Container Line, що базується в Гонконгу, що стане першим комерційним застосуванням цієї технології.
Як повідомляв Укрінформ, японська харчова компанія розробила NH Foods продукт із рослинних інгредієнтів, який вона називає «альтернативним тунцем».

