Знаменитий омлет як у французькому ресторані: 15 хвилин – і сніданок на столі
Знаменитий омлет як у французькому ресторані: 15 хвилин – і сніданок на столі

Знаменитий омлет як у французькому ресторані: 15 хвилин – і сніданок на столі

Страва вийде неймовірно пишною та ніжною

Пишний омлет — улюблений багатьма сніданок. Серед усієї різноманітності незвичайних, вишуканих та смачних варіантів страви виділяється один – французький омлет Пуляр.

Страву вигадала француженка Аннетт Пуляр, яка відкрила на французькому острові Мон-Сен-Мішель у 19 столітті готель. Один з гостей готелю поділився з Аннетт своїм швидким способом приготування яєць, який незабаром жінка включила до свого меню. Страва стала дуже популярною не тільки у Франції, а й у всьому світі. Однак не варто думати, що поласувати ним можна лише у французькому ресторані — разом із рецептом "ТСН" омлет легко можна приготувати вдома.

Як приготувати омлет

Інгредієнти:

  • яйця курячі — 4 шт.;
  • молоко — 2 ст. л.;
  • сіль — до свого смаку;
  • вершкове масло.

Спосіб приготування:

  1. Відокремлюємо білки від жовтків.
  2. Білки відправляємо в холодну та суху миску, солимо та збиваємо міксером до стійких піків.
  3. Жовтки змішуємо з молоком, збиваємо віночком до однорідного стану.
  4. На мінімальному вогні розігріваємо сковороду, змащуємо її шматочком вершкового масла, виливаємо жовтки та розподіляємо по всій поверхні.
  5. Коли жовтки трохи схопляться, лопаткою викладаємо білки, рівномірно розподіляємо, накриваємо кришкою, смажимо 3-5 хвилин і знімаємо з вогню.

Омлет трохи впаде, як тільки піднімемо кришку. Розрізаємо його навпіл і подаємо з улюбленою кавою.

Теги за темою
Франція
Джерело матеріала