Як по-корейськи, але з секретом: готуємо пікантну закуску по-новому
Як по-корейськи, але з секретом: готуємо пікантну закуску по-новому

Як по-корейськи, але з секретом: готуємо пікантну закуску по-новому

Її можна подавати як гарнір і як самостійну страву

Пікантна морква по-корейськи – найчастіший гість на наших столах. Ми подаємо її як самостійну страву і навіть додаємо до різноманітних салатів.

Але сьогодні ми приготуємо моркву… по-грузинськи. Таку гостру закуску за рецептом Shuba ваші гості точно не забудуть і попросять поділитися рецептом. Вся справа в секретному інгредієнті – волоських горіхах. Саме вони надають овочевій закусці хрумкості та грузинської пікантності.

Як приготувати моркву по-грузинськи

Інгредієнти на 4 порції:

  • морква – 1 кг;
  • волоські горіхи – 100 г;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • олія – 100 мл;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 0.5 ч. л.;
  • коріандр мелений – 1 ч. л.;
  • приправа "Хмелі-суннелі" — 1 ч. л.;
  • паприка мелена — 1 ч. л.;
  • часник, зубчики – 4 шт.;
  • оцет яблучний – 60 мл.

Спосіб приготування:

  1. Моркву миємо та відправляємо в холодну воду на 1 годину. Через вказаний час чистимо від шкірки та натираємо на тертці для корейської моркви. Підготовлену моркву солимо, трохи віджимаємо, щоб вона пустила сік.
  2. Очищені волоські горіхи подрібнюємо блендером, відправляємо до моркви та перемішуємо.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією без запаху, додаємо цукор та спеції, додаємо і пропущений через прес часник. Все ретельно перемішуємо та заливаємо отриманою заправкою моркву.
  4. Туди ж додаємо яблучний оцет, знову перемішуємо та відправляємо у холодильник на кілька годин, а краще на ніч.

Ця закуска — відмінний гарнір до улюбленого м’яса, картоплі, рибних страв. Спробуйте і переконайтеся самі.

Теги за темою
Грузія
Джерело матеріала
loader