"Дія" перестала працювати: винні не хакери
"Дія" перестала працювати: винні не хакери

"Дія" перестала працювати: винні не хакери

Додаток та настільна версія працювати відмовляються

Державний сервіс "Дія" перестав відповідати на запити. Згідно з повідомленням в соцмережах програми, причиною цього стало проведення фіналу пісенного конкурсу Євробачення.

Так, при спробі увійти в особистий кабінет у настільній версії сервісу, можна побачити повідомлення про те, що сервіс недоступний. Подібна проблема виникає і при спробі скористатися мобільним додатком.

"Дія" не працює
У мобільному додатку теж збої

Про причини збою в сервісі офіційно не повідомлялося, але варто зазначити, що в суботу, 3 січня, в Україні проходить фінал національного відбору пісенного конкурсу "Євробачення", а оскільки голосувати за переможця можна через сервіс Дія, то, очевидно, він не впорався з навантаженнями.

Хоча безпосередньо сервіс не підтверджував, що це так, але згодом натякнув, що причина проблеми саме в кількості охочих проголосувати за свого улюбленого виконавця.

Варто також зазначити, що останнім часом українська мережева інфраструктура дедалі частіше атакується російськими хакерами. Наприклад, у середині грудня через це стався масштабний збій у роботі мобільного оператора "Київстар". І хоча неполадки змогли полагодити, проте кілька днів після цього він продовжував атакувати, через що довелося втручатися Службі безпеки.

Джерело матеріала
loader
loader