"У них є проблема": окупанти почали бити ракетами інакше, з чим це пов'язано
"У них є проблема": окупанти почали бити ракетами інакше, з чим це пов'язано

"У них є проблема": окупанти почали бити ракетами інакше, з чим це пов'язано

Росія продовжує розгортання своїх ракетних систем "Калібр" у Чорному морі на поверхневих та підводних судах. Востаннє цей тип ракет був використаний окупантами під час масштабної атаки на Україну 2 січня.

Військовий аналітик та льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан, пояснив, що після використання ракет "Калібр" суду Росії змушені пройти процес перезарядки.

"У російських військових виникає складний вибір. Кожен підводний човен оснащений чотирма торпедними апаратами, а на кожному поверховому кораблі таких апаратів - вісім. Після ракетного удару їм належить провести процедуру заново зарядки суден, оскільки порожній корабель або підводний човен стають безглуздими, тому у них є проблема", - розповідає експерт.

Також він ділиться, що для виконання цієї операції їм доведеться відвідати Севастополь. Проте вхід до Севастополя пов'язаний із ризиками через можливі ракетні атаки з боку українських збройних сил.

У період перезарядки, особливо для підводних човнів, уразливість зростає, оскільки їм доводиться спливати.

З огляду на те, що українські військові мають інформацію про місцезнаходження ворожих суден, сюди можуть бути направлені ракети "Нептун", Storm Shadow або SCALP-EG, зауважує аналітик.

Останні новини України:

Замість весілля – похорон: Україну сколихнула нова трагедія.

Бої ще в одній області України: люди під загрозою.

Не лише під Авдіївкою – названо ще один напрямок, де ворог зазнає колосальних втрат.

Теги за темою
Україна Росія Збройні сили України
Джерело матеріала
loader