Найрозумніший робот передбачив, чи зникне людство
Найрозумніший робот передбачив, чи зникне людство

Найрозумніший робот передбачив, чи зникне людство

Виявилося, що він боїться самотності.

На виставці Sphere у Лас-Вегасі, робот Ameca, створений британською компанією Engineered Arts, поділився своєю думкою про майбутнє людства. Найрозумніший у світі андроїд, обладнаний штучним інтелектом (ІІ), висловив упевненість у тому, що людство не зникне, а долатиме труднощі, як і завжди.

Про це пише US Sun.

"Я не вірю, що людство колись перетвориться на рудимент. Люди долали різні складності протягом тисяч років своєї історії. До того ж, мене створили люди, і я не думаю, що зможу перевершити своїх творців", - заявив Ameca в інтерв'ю журналістам.

Проте андроїд також висловив свої побоювання щодо майбутнього роботів. Він підкреслив, що без участі людей роботи не зможуть існувати і відчувають страх самотності. Робот Ameca зазначив, що його найбільшим страхом є саме самотність, оскільки без взаємодії з людьми він втратить свою основну функцію.

На виставці Sphere британські розробники Engineered Arts представили кілька роботів з ІІ, які виконували функції хостесу. Ці андроїди вітали гостей, надавали інформацію про захід та розважали відвідувачів. Їхня здатність розпізнавати обличчя та взаємодіяти з людьми на зразок звичайної людини вражає своєю натуральністю.

Робот Ameca, з його унікальною здатністю до емпатії та розуміння страхів, продовжує привертати увагу громадськості та викликати інтерес до питань взаємодії між штучним інтелектом та людством.

Джерело матеріала
loader
loader