Суд покарав чоловіка за виплати від Червоного хреста
Суд покарав чоловіка за виплати від Червоного хреста

Суд покарав чоловіка за виплати від Червоного хреста

З початком повномасштабного вторгнення чимало українців опинилися в складному становищі. Вимушений переїзд, втрата роботи та інші обставини залишили людей без значної частини доходу.

Щоб допомогти таким людям, українські та міжнародні організації виплачують грошову допомогу. Серед них і Червоний Хрест. Про те, чому пенсіонер поплатився за грошову допомогу, йдеться у вироці Збаразького районного суду Тернопільської області.

Судове засідання. Фото: скрін youtube
Судове засідання. Фото: скрін youtube

Правоохоронці встановили, що обвинувачений, протягом кількох місяців отримав компенсацію в розмірі майже 14 тисяч гривень за проживання ВПО від Червоного Хреста. Проте як виявилося, чоловік вигадав цілу схему як незаконно отримати гроші.

Навесні 2023 року, пенсіонер подав до Вишневецьку сільську раду від інших мешканців Збаража заяву про надання компенсації. Він збрехав, що житло було представлено 4 людям, які вимушено переселилися в громаду і таким чином отримав їх виплати.

Виплати. Фото: скриншот Youtube
Виплати. Фото: скриншот Youtube

Ця схема діяла аж до серпня 2023 року. Загальна сума зарахувань на картку його знайомих від Червоного Хреста склала понад 14 тисяч гривень.

В документі йдеться про те, що пенсіонера Тимофія Ч. визнали винним та призначили йому покарання у вигляді 1700 гривень штрафу. Окрім цього чоловіку потрібно сплатити близько 3 тисяч гривень за судові збори.

Раніше портал Знай інформував, українцям показали нові ставки судового збору: як правильно розрахувати

Також наш портал повідомляв, пенсійні зміни в Україні 2024 року: як отримати заслужений відпочинок вчасно


Джерело матеріала
loader