Випив ліки для серця: у Дніпрі врятували 12-річну дитину в стані клінічної смерті
Випив ліки для серця: у Дніпрі врятували 12-річну дитину в стані клінічної смерті

Випив ліки для серця: у Дніпрі врятували 12-річну дитину в стані клінічної смерті

Фахівці Дніпропетровського обласного центру клінічної медицини врятували 12-річного хлопчика, який поступив з ознаками клінічної смерті. Пізніше з’ясувалося, що дитина з невідомої причини прийняла велику дозу антиаритмічного препарату. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співробітник Центру Viktor Palchynskyi.

медики

– Дуже хочу поділитися з вами приємними вибуховими емоціями від врятованого молодого життя нашою бригадою інтенсивної терапії та реанімації Центральної підстанції Дніпровської станції ЕМД КП у складі Олени Ткалич, Василя Іващенка, Олександра Ревкова, – йдеться в повідомленні.

Зараз дивляться

Як з’ясувалося, учора, 25 січня, хлопчик прийняв велику дозу антиаритмічного препарату. Батьки, лікарі за професією, намагалися самотужки допомогти синові, але були змушені викликати швидку, коли дитина втратила свідомість.

77 хвилин боротьби за життя

Бригада ЕМД Соборної підстанції, яка терміново прибула за викликом, виявила пацієнта з ознаками клінічної смерті. Медики ввели в дію протокол “зупинка серця” і викликали на допомогу бригаду інтенсивної терапії та реанімації.

– Зусилля медики не зупиняли ні на мить, бо тільки вони вирішували долю цього молодого життя, за яке боролися 77 хвилин. У підсумку серцевий ритм відновлено, з’явилася цілеспрямована рухова активність, відповідна реакція на голос, – пише лікарка.

Стан стабільний

За словами медика, потерпілого терміново госпіталізували в реанімаційне відділення профільної лікарні.

Наразі, як ідеться в повідомленні, стан дитини стабільний, вона збережена неврологічно, рефлекси присутні, тиск у нормі.

Теги за темою
смерть Дніпро
Джерело матеріала
loader
loader