На Заході України більше 30 населених пунктів залишились без світла через снігопади
На Заході України більше 30 населених пунктів залишились без світла через снігопади

На Заході України більше 30 населених пунктів залишились без світла через снігопади

Ввечері у середу, 24 січня, західні області України потрапили під вплив сильних снігопадів, що призвело до проблем із електропостачанням. Як повідомили голови обласних відділень влади, внаслідок снігопадів в Закарпатській та Львівській областях сталися відключення світла.

Так, за даними Закарпаття Віктора Микити, станом на 7:00 20 населених пунктів в регіоні частково залишаються без електропостачання через тривалі снігопади та налипання мокрого снігу. У Хустському районі наразі знеструмлені 15 населених пунктів, у Рахівському – 4, у Тячівському – 1. Ремонтні бригади вже працюють на місцях пошкоджень, а "пункти незламності" допомагають населенню у разі необхідності.

У Львівській області також зафіксовані проблеми через сильний снігопад та пориви вітру. За словами керівника регіону Максима Козицького, без світла опинились 17 населених пунктів, з них 3 – повністю. Стан найбільше ускладнений у Стрийському районі, де працюють 11 бригад "Львівобленерго", залучено 46 фахівців та 16 одиниць техніки для швидкого відновлення електропостачання.

  • Синоптики попереджали, що 25 січня Україна отримає солідну порцію вологого повітря та опадів від атмосфери. Їх принесе північний циклон і його атмосферні фронти. 
  • В останні дні 2023-го року - 30 грудня - у Львові зафіксували перевищення багаторічного температурного рекорду. Так, температура повітря цього дня підвищилася до +10°С. Попередній рекорд 30 грудня був встановлений ще у 1987 році. Тоді повітря прогрілося до +9,5°С. 
Теги за темою
прогноз погоди Закарпаття Львівська область
Джерело матеріала
loader
loader