Поліція Києва розслідує факт перешкоджання професійній діяльності журналіста Ніколова
Поліція Києва розслідує факт перешкоджання професійній діяльності журналіста Ніколова

Поліція Києва розслідує факт перешкоджання професійній діяльності журналіста Ніколова

Правоохоронці Києва відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста. З власних джерел нам стало відомо, що йдеться про засновника проєкту "Наші гроші" Юрія Ніколова.

Винним загрожує штраф, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції.

"Під час моніторингу соціальних мереж співробітники поліції виявили інформацію, де група осіб своїми діями намагається чинити вплив на одного з кореспондентів українського Інтернет-видання. Вказана інформація була відразу зареєстрована, проведена перевірка", – йдеться в повідомленні.

За цим фактом відкрито провадження частиною 2 статті 171 ККУ – вплив на журналіста з метою перешкоджання виконання ним своїх професійних обов’язків.

"У рамках досудового розслідування правоохоронці проводять комплекс слідчих та оперативних заходів щодо встановлення осіб правопорушників та притягнення їх до відповідальності", – уточнили в поліції.

З власних джерел нам стало відомо, що йдеться про засновника проєкту "Наші гроші" Юрія Ніколова. Раніше, на своїй сторінці в соцмережі Facebook, він повідомив, про те, що невідомі обклеїли його двері папером, "ломились в двері" та налякали його матір.

Як повідомляв OBOZ.UA, Служба безпеки України розслідує ситуацію, пов'язану з незаконним прослуховуванням та відеозйомкою представників журналістського проєкту Bihus.Info. У відомстві зазначили, що безперешкодна та прозора діяльність незалежних та професійних ЗМІ є ключовою умовою для прогресу України як демократичної держави.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader