Масштабний блекаут в Криму: у ЗСУ прокоментували знеструмлення на півострові
Масштабний блекаут в Криму: у ЗСУ прокоментували знеструмлення на півострові

Масштабний блекаут в Криму: у ЗСУ прокоментували знеструмлення на півострові

Гуменюк обіцяє зміни у загальній логістиці окупантів на півострові.

Ввечері 18 січня в анексованому Кримустався масштабний блекаут. Це говорить про те, що Україна нищить військовий потенціал Росії на півострові не тільки у суто вогневий спосіб.

Про це заявила керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у марафоні "Суспільне. Спротив"

Вона наголосила, що військові бази росіян теж живляться із загальної електроенергії півострова. А "ускладнення життя" цих баз є одним із завдань ЗСУ.

"Ситуація в Криму триває під гаслом продовження сезону "бавовни". Тому будуть ще відповідні зміни і в загальній логістиці. Нищення потенціалу ворога відбувається не тільки в суто вогневий спосіб. Треба розуміти, що військові бази, які розгорнуті на Кримському півострові, так само живляться від тої електрики, яка передбачена в загальному порядку, так само мають і водопостачання, і ускладнення їхнього життя. Це теж одне з наших завдань", - наголосила вона. 

Як повідомлялося, в окупованому Криму стався масштабний блекаут – припинилося електропостачання в багатьох населених пунктах півострова. Повністю без світла опинилися Керч, Євпаторія, Судак і Роздольне. В Севастополі та Сімферополі без світла опинилися великі райони. Коментуючи ситуацію, самопроголошений "гауляйтер Криму" Сергій Аксьонов заявив, що часткове відключення електрики сталося внаслідок аварійного спрацювання обладнання на Балаклавській ТЕС.

 

  • У Криму затонув російський корабель "Тарантул": в ISW розповіли, хто до цього причетний
  • РФ готується до боїв у Євпаторії?: що відбувається в Криму
  • У Севастополі партизани "засвітили" перекидання носія ракет "Онікс" (фото)
Джерело матеріала
loader
loader