На Australian Open-2024 Цуренко програла білорусці, а Костюк обіграла росіянку
На Australian Open-2024 Цуренко програла білорусці, а Костюк обіграла росіянку

На Australian Open-2024 Цуренко програла білорусці, а Костюк обіграла росіянку

Три українські тенісистки продовжують участь в Australian Open-2024. 19 січня Марта Костюк вперше в кар'єрі вийшла до четвертого кола, а Леся Цуренко закінчила змагання через розгромну поразку у третьому колі.

Костюк (№ 37 WTA) обіграла росіянку Еліну Аванесян (№ 74 WTA), яка виступає у "нейтральному" статусі. Напружений матч тривав 2 години та 31 хвилину і закінчився перемогою Костюк 2:6, 6:4, 6:4. За вихід до чвертьфіналу вона знову зіграє із "нейтральною" росіянкою Марією Тімофєєвою.

- Сьогодні був дуже напружений матч. Вона була ближчою до перемоги, ніж я думала. Я дійсно вирвала перемогу з її рук. Дуже, дуже задоволена сьогоднішньою перемогою. Не думаю, що це мій найкращий виступ, але я думаю, що перемога важлива, - сказала Костюк у коментарі sport.ua.

Цуренко (№ 33 WTA) програла другій ракетці світу з Білорусі Аріні Сабалєнці, яка теж виступає у "нейтральному статусі". Українка не змогла заробити жодного очка і програла два сети з рахунком 0:6, 0:6.

- У мене було відчуття, що коли мені вдавалося зробити більше трьох ударів у розіграші, то в мене виходило набирати очки. Так що так, я думаю, що рахунок міг би бути іншим, але вона зіграла на дуже високому рівні від самого початку і до кінця матчу, що тут можна сказати - вона просто суперпотужна, і сподіваюся, що наступного разу результат буде трохи кращим для мене, - сказала Цуренко у коментарі sport.ua.

  • Australian Open триватиме до 28 січня. Володар титулу в минулому році серед чоловіків - сербський тенісист Новак Джокович, серед жінок - білоруска Аріна Соболенко.
  • 20 січня у третьому колі зіграють Еліна Світоліна та Дарина Ястремська. Разом із Цуренко та Костюк вони встановили національний рекорд за кількістю українських тенісисток, які вийшли до третього кола на турнірах Великого шлему.

 

Джерело матеріала
loader