/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F57fdb5f23bf3119e6b82c9789ec16839.jpg)
В Азербайджані для приготування плову використовують лаваш: рецепт, гідний королівського столу
Страва вразить у незвичайним зовнішнім виглядом і пікантним смаком
Ми вже не раз готували вдома традиційний плов. Сьогодні урізноманітнимо наше меню традиційним азербайджанським рецептом плову.
Для шах-плову необхідно приготувати рис, відправити його в посуд з лавашем, а зверху викласти м’ясо та сухофрукти. Унікальним рецептом ділиться Shuba. Лаваш ми готуватимемо самі, але за бажання можна використовувати магазинний.
Як приготувати азербайджанський шах-плов
Інгредієнти на 4 порції
Для лаваша
- борошно пшеничне — 400 г;
- тепла сироватка — 200 мл;
- дріжджі пресовані — 50 г;
- масло вершкове 73% — 100 г;
- сіль — до свого смаку.
Для плову:
- рис довгий – 500 г;
- яловичина — 300 г;
- цибуля — 2 шт.;
- морква — 2 шт.;
- масло вершкове 73% — 50 г;
- приправа для плову — до свого смаку;
- курага — 100 г;
- родзинки — 100 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У сироватці розчиняємо дріжджі, додаємо борошно, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин.
- У цей час змішуємо просіяне борошно з маслом і сіллю, замішуємо тісто. Ділимо його на кілька шматочків, кожен розкочуємо за розміром сковороди та обсмажуємо на сухій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистості.
- Рис миємо і відварюємо у підсоленій воді зі спеціями до готовності.
- Цибулю та моркву миємо, чистим і подрібнюємо. М’ясо миємо, нарізаємо шматочками та обсмажуємо з овочами до рум’яності. Солимо, перчимо і тушкуємо протягом 10 хвилин.
- У посуд із товстим дном викладаємо лаваш. Другий лаваш нарізаємо смужками та робимо з нього борти з кінцями, що звисають. На лаваш викладаємо рис, м’ясо та подрібнені сухофрукти. Краї лаваша загортаємо та змащуємо маслом.
- Відправляємо шах-плов на 50-60 хвилин у духовку за температури 180°C.
Подаємо шах-плов з улюбленим салатом. Смачного.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F548c204dcd4f44904026c474f3e88c35.jpg)
Прозорий і смачний: великодній холодець, який гості розхвалюватимуть наввипередки
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F467ed413c02500fbe25f89e31827054e.jpg)
Гладіолуси вразять всіх: як правильно посадити й виростити квіти
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ffec07e4427519456ee41ef88fd07bf3a.jpg)
Ось якими парфумами користувався б кожен із персонажів "Білого лотоса"
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F55c186d0b14815826ce2b3e80a8597ce.jpg)
Нарешті дізнаємось: сексологиня розкрила, скільки часу має тривати якісний секс
Знай
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fd15e7002b4e0b23bf867e9c9cc4c042d.png)
Сім кілометрів містики та легенд: розповідаємо, що манить туристів на острів Муромець у Києві
Telegraf
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ff4a6ab87d4cefcc4577c47c999d01c00.jpg)
Великоднє дерево: декор своїми руками, що прикрасить дім і принесе святковий настрій
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F5b66c16c1a4b0b8c71a74336d3a84670.jpg)
Чарівна тарілка: лише одне правило дозволить вам легко схуднути до літа
24tv