Всього 15 хвилин — і страва на столі
Якщо при згадці оселедця вам нічого не спадає на думку, крім класичної "Шуби", то ми вас здивуємо. Виявляється, у Литві з цією рибою готують неймовірний салат.
Такою стравою за рецептом "Цесмак" вам точно вдасться здивувати своїх близьких. Це ідеальний салат і до святкового столу, і для сімейного обіду, і для ласунів, і для тих, хто на дієті.
Як приготувати салат з морквою та оселедцем
Інгредієнти на 4 порції:
- оселедець – 1 шт.;
- морква – 3 шт.;
- цибуля – 3 шт.;
- печериці – 500 г;
- оливкова олія – 100 мл;
- зелена цибуля – до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Оселедець очищаємо від шкіри, кісток та шкірки та нарізаємо невеликими смужками середньої товщини.
- Моркву цибулю чистимо, натираємо на великій тертці. Обсмажуємо її на сковороді з розігрітою олією, додаємо нарізану тонкими півкільцями цибулю.
- Гриби миємо, сушимо за допомогою паперових рушників, додаємо до овочів і смажимо кілька хвилин.
- Готові овочі з грибами перекладаємо салатник і відправляємо на півгодини в холодильник.
- Через зазначений час додаємо підготовлений оселедець, перемішуємо, прикрашаємо подрібненою зеленою цибулею і подаємо до столу.
Якщо залишилося небагато салату, збережіть його правильно. Так ви заощадите свій бюджет.