![Литовська кухня без оселедця неможлива: незвичайний рецепт салату](https://thumbor.my.ua/Tt4xTJN9wrlPjoL68947nyZhOa0=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F6b600d4b347d1ebbf7f41ab5e085deab.jpg)
Литовська кухня без оселедця неможлива: незвичайний рецепт салату
Всього 15 хвилин — і страва на столі
Якщо при згадці оселедця вам нічого не спадає на думку, крім класичної "Шуби", то ми вас здивуємо. Виявляється, у Литві з цією рибою готують неймовірний салат.
Такою стравою за рецептом "Цесмак" вам точно вдасться здивувати своїх близьких. Це ідеальний салат і до святкового столу, і для сімейного обіду, і для ласунів, і для тих, хто на дієті.
Як приготувати салат з морквою та оселедцем
Інгредієнти на 4 порції:
- оселедець – 1 шт.;
- морква – 3 шт.;
- цибуля – 3 шт.;
- печериці – 500 г;
- оливкова олія – 100 мл;
- зелена цибуля – до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Оселедець очищаємо від шкіри, кісток та шкірки та нарізаємо невеликими смужками середньої товщини.
- Моркву цибулю чистимо, натираємо на великій тертці. Обсмажуємо її на сковороді з розігрітою олією, додаємо нарізану тонкими півкільцями цибулю.
- Гриби миємо, сушимо за допомогою паперових рушників, додаємо до овочів і смажимо кілька хвилин.
- Готові овочі з грибами перекладаємо салатник і відправляємо на півгодини в холодильник.
- Через зазначений час додаємо підготовлений оселедець, перемішуємо, прикрашаємо подрібненою зеленою цибулею і подаємо до столу.
Якщо залишилося небагато салату, збережіть його правильно. Так ви заощадите свій бюджет.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)