Хто б міг подумати, що з булгура вийде найсмачніша кутя
Головною стравою різдвяного столу є традиційна кутя. Як правило, готується вона з пшениці, меду, маку та горіхів.
Взагалі для куті можна використовувати будь-які крупи — рис, ячмінь або гречку. Усі вони символізують відродження, вічне життя, добробут та багатство. Сьогодні ми разом із Shuba пропонуємо рецепт куті з булгуру. Вона зручна тим, що сама крупа меншого розміру і має ніжнішу текстуру. До того ж готувати ми не в каструлі, а в сковороді — булгур у нас обсмажиться на добре розігрітій олії, а потім, після додавання води, крупа вбере мед, аромати горіхів і маку.
Як приготувати кутю з булгуру
Інгредієнти:
- булгур — 1 склянка;
- олія соняшникова — 60 мл;
- вода — 2 склянки;
- волоські горіхи — 80 г;
- мак — 2 ст. л.;
- мед — 3 г;
- сіль — 3 г.
Спосіб приготування:
- Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Мак ретельно промиваємо та замочуємо у теплій воді. Булгур також миємо. Подрібнюємо горіхи.
- Сковороду розігріваємо, додаємо олію, далі — крупу і злегка її обсмажуємо. Солимо до смаку, після чого додаємо воду в пропорції 1:2, доводимо до кипіння, готуємо під кришкою до випаровування води.
- У готовий булгур додаємо мак, перемішуємо та вимикаємо вогонь. Туди ж відправляємо горіхи та мед на свій смак, все ретельно перемішуємо і даємо настоятися протягом півгодини.
Раніше ми розповідали, скільки може зберігатись кутя. Ці знання точно вам знадобляться.